Neurje je poškodovalo kar nekaj ljudi. Foto: BoBo
Neurje je poškodovalo kar nekaj ljudi. Foto: BoBo
Kako se je razvilo neurje nad Slovenijo?
Škodo po neurju še ocenjujejo

V Ljubljani so tako pomagali 45-letnemu moškemu, na katerega je padla veja in 83-letnemu moškemu, ki ga je poškodoval del strehe, ki jo je odneslo s stavbe. Blizu Črnomlja so pomagali 22-letni ženski, ki jo je izruvano drevo poškodovalo.

V Ljubljani prejeli kar 551 klicev
Ljubljanski policisti so ob neurju in po njem na intervencijsko številko 113 prejeli kar 551 klicev, policijska pomoč pa je bila potrebna v 188 primerih. V največ primerih so jih občani obvestili o podrtih drevesih, električnih drogovih in prometni signalizaciji, o poškodovanih vozilih in razkritih objektih.

Del strehe na Ižanski padel na starostnika
Obravnavali so tudi dva primera poškodb, povezanih z neurjem. Na 45-letnega moškega, ki je na Kajuhovi ulici pospravljal smeti okoli zabojnikov, je namreč padla veja in ga hudo poškodovala. Na Ižanski cesti v Ljubljani pa je ob neurju del strehe padel na 83-letnika. Oba so reševalci prepeljali v ljubljanski klinični center, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Drevo padlo na 22-letnico
O poškodbah zaradi neurja poročajo tudi z novomeške policijske uprave. Črnomaljske policiste je pozno popoldne na pomoč poklicala občanka iz Lokev. Policisti so ugotovili, da sta ženski sedeli pred stanovanjsko hišo, ko se je zaradi neurja podrlo drevo in padlo na 22-letno žensko. Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli poškodovano nogo.

Utopitev posledica ujme?
Že v ponedeljek pozno zvečer pa so murskosoboški policisti sporočili, da so jih obvestili o morebitni utopitvi 77-letnega moškega v reki Muri v bližini naselja Petanjci. Domačin se je okoli 16.30 odšel kopat, od takrat pa ga niso več opazili. Takoj po obvestilu so ga policisti skupaj z gasilci in potapljači začeli iskati, a ga do zdaj še niso našli. Ali bi bila morebitna utopitev lahko prav posledica ujme, ki je proti večeru zajela tudi območje Murske Sobote, še ni znano.

V Mariboru prejeli 293 klicev
Številne klice so v času neurja prejeli tudi policisti operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor, vendar pa o poškodbah ljudi niso bili obveščeni. Med 7. in 24. uro so policisti na telefonsko številko 113 sicer sprejeli kar 293 klicev, od katerih jih je bilo 110 interventnih, torej takšnih, da je bilo treba na kraj dogodka napotiti vsaj eno policijsko patruljo, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Kako se je razvilo neurje nad Slovenijo?
Škodo po neurju še ocenjujejo