Nesreča v predoru Trojane. Foto: Dars Foto:
Nesreča v predoru Trojane. Foto: Dars Foto:
Sneg, kolone, nesreče, poškodbe

Tovorni promet po umiritvi vremenskih razmer po državi večinoma spet poteka normalno. Tovornjaki, ki so zaradi prepovedi vožnje po Italiji obstala v Sloveniji in popolnoma zaprla avtocestni odsek med Sežano in mednarodnim mejnim prehodom Fernetiči, so nadaljevala pot.

Gneče ni tudi na drugih mejnih prehodih z Italijo, sproščen je tudi tovorni promet na Madžarskem in Hrvaškem.

Kljub sproščenemu prometu pa je na slovenskih cestah povečano število tovornjakov, zato je ob popoldanski prometni konici potrebna večja previdnost. Na poti čez Slovenijo je namreč še od 700 do 800 tovornih vozil, ki so jih zaradi vremenskih razmer zaustavili na Madžarskem in so po ponovni sprostitvi prometa namenjena proti italijanski meji.

Tovorna vozila morajo sicer še vedno čakati pri izstopu iz države na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer eno uro.

Prepoved vožnje za priklopnike in polpriklopnike zaradi snega še vedno velja na cestah Ajdovščina-Col-Godovič in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina. Promet je za tovorna vozila prepovedan tudi na avstrijski strani prelaza Jezersko.

V preteklih 24 urah več kot 100 nesreč
V preteklih 24 urah so bili na PU-ju Ljubljana obveščeni o 101 prometni nesreči. Med temi so obravnavali 87 prometnih nesreč, v katerih je nastala gmotna škoda, in 14 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami.

Na Primorskem do 8 stopinj Celzija
Na Arsu napovedujejo, da bodo danes najnižje jutranje temperature od -3 do -7, na Primorskem pa malo nad lediščem. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 0, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Napoved za prihodnje dni kaže, da bo v sredo na Primorskem sončno, drugje sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo ponehala. V četrtek se bo oblačnost spet povečala, proti večeru bo v zahodnih krajih začelo rahlo deževati. V petek bo povečini oblačno, predvsem na zahodu bo občasno rahlo deževalo.

Sneg, kolone, nesreče, poškodbe