Na številnih avtocestah in regionalnih cestah je zaradi snega prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Foto: BoBo
Na številnih avtocestah in regionalnih cestah je zaradi snega prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Foto: BoBo
Sneženje v Ljubljani
Vozniki so se vremenskim razmeram prilagodili. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
Sneg - radost ali nadloga?
Sneženje odrezalo od sveta še vas Kozarišče

Zaradi snežnih razmer na Madžarskem so za tovorna vozila zaprli mejne prehode s to državo - vozila, težja od sedmih ton in pol, ki so namenjena proti Madžarski, tako izločajo na hitri cesti med priključkom Dolga vas in mejnim prehodom, na avtocestnem odseku Maribor-Lendava med razcepom Dolga vas in priključkom Lendava proti prehodu Pince, pa tudi drugod po državi. Zaradi povečanega števila tovornih vozil na teh odsekih nastajajo zastoji, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru. Tovorna vozila zaradi zimskih razmer izločajo tudi na meji z Italijo.

Na številnih avtocestah in regionalnih cestah je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Na agenciji za okolje pa medtem opozarjajo, da bo ponoči pihala močna burja - sunki bodo na izpostavljenih legah dosegali hitrost okoli 120 kilometrov na uro. Burja bo v soboto čez dan slabela. V večjem delu države je sneženje ponehalo, na jugu pa bo snežilo še do sobote zjutraj, zapade lahko še do okoli 10 centimetrov novega snega.

Južni sneg podira drevesa, zaradi česar je promet na številnih cestah na širšem območju Dolenjske in Bele krajine, Podravja in Pomurja oviran, zaradi dreves, ki so padla na električne daljnovode, pa so v Šentjerneju, Majšperku in Ljutomeru začasno ostali brez električne energije.

In kako je pri vas? Pošljite nam fotografije na mmc-uredniki@rtvslo.si ali pa jih objavite na Mojem spletu.

Težave v Loški dolini
Loško dolino, ki si še ni opomogla od ponedeljkovih poplav, je tokrat prizadelo še izredno močno sneženje, zaradi česar je od sveta odrezana še vas Kozarišče. Prebivalce tega kraja in Šmarate so pristojne službe opozorile, naj odpeljejo vozila v Iga vas, saj zaradi sneženja vožnja po gozdni cesti, ki so jo za silo usposobili za prevoz, ni več mogoča. Prevoz za nujne potrebe s čolnom zagotavljajo gasilci, otroci iz obeh naselij pa so danes ostali doma, je poročal Radio Slovenija.

Foto: Andrej Trček, Uporabnik Mojega spleta Siromak

Sneg - radost ali nadloga?
Sneženje odrezalo od sveta še vas Kozarišče