Vremenoslovci so napovedali, da bo v prihodnjih dneh še snežilo. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Vremenoslovci so napovedali, da bo v prihodnjih dneh še snežilo. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Severna Amerika v ledenem oklepu

Sneženje v Carigradu se nadaljuje, zaradi česar so morali zapreti šole in ceste, na katerih se je zgodilo več sto nesreč. Na letališču Atatürk prihaja do večjih zamud letal.

Sneg pobelil puščavo Negev
Snežni kaos je zajel tudi Jeruzalem, pa čeprav je za slovenske razmere zapadlo "le" 25 centimetrov snega. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo sneženje nadaljevalo. Prvi snežni metež je mesto zajel januarja, ko so izmerili med 10 in 15 centimetri snega. Šole v mestu so zaradi slabega vremena zaprte. Zaprti sta tudi glavni avtocesti do mesta, ki leži na 795 metrih nadmorske višine.

Sneg je pobelil tudi Zahodni breg. Palestinske oblasti so opozorile prebivalce, naj ne vozijo in naj ne zapuščajo domov, če to ni nujno, temveč naj raje ostanejo doma. Sneg je pobelil tudi puščavo Negev na jugu Izraela, kar je sicer zelo redek pojav.

Kaos tudi v Jordaniji in Libanonu
V Jordaniji sneg močno ovira cestni promet, med drugim tudi v prestolnici Aman. Vremenoslovci pričakujejo, da bo sneženje ponehalo v noči na soboto, živo srebro pa se bo spustilo do nič stopinj Celzija.

O snegu poročajo tudi iz sosednjega Libanona, kjer je snežilo na območjih nad 200 metri nadmorske višine, medtem ko je v prestolnici Bejrut padala toča. Zaprtih je več deset šol po vsej državi, v goratem območju Libanona pa so zaprte številne ceste.

Severna Amerika v ledenem oklepu