Foto:
Foto:

Na nov dom v slovenskih zavetiščih in društvih čaka več kot 300 psov, mačk in drugih živali. V Multimedijskem centru RTV Slovenija smo se zato povezali s številnimi zavetišči, društvi in prostovoljci ter za vse tiste, ki razmišljate o posvojitvi domače živali, pripravili kratek izbor živali, ki so trenutno na voljo za posvojitev.

Zaželeni odgovorni posvojitelji
Živali, ki se oddajajo, so veterinarsko pregledane, cepljene in očiščene zunanjih ter notranjih zajedavcev. Samice so sterilizirane. Nekatere živali so pri začasnih skrbnikih, ki skrbijo za njihovo socializacijo, vedno večji pomen pa vzgoji in socializaciji dajejo tudi zavetišča, kjer poleg veterinarskega osebja za živali skrbijo tudi prostovoljci. Vsaka žival, ki najde začasno zatočišče v zavetiščih ali pri začasnih skrbnikih, ima za seboj (pre)večkrat žalostno zgodbo, zato so zaželeni odgovorni posvojitelji, ki so ji pripravljeni dati topel dom, se z njo ukvarjati in z njo deliti srečo. Zagotovo vam bo vloženo ljubezen in trud vrnila z obrestmi.

Za vse nadaljnje informacije stopite v stik z zavetiščem oziroma društvom, kjer je žival. Zavetišča in društva imajo različne pogoje posvojitve, določene živali pa zahtevajo tudi posebno nego ali kinološko znanje.