Biotehniški izobraževalni center Ljubljana v sredo, 18. maja 2016, med 14. in 18. uro na zelenici ob prvi in edini Solski veterinarski ambulanti v Sloveniji, na Cesti v Mestni log 47 prireja Družinski dan s hišnimi ljubljenci. Foto: BoBo
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana v sredo, 18. maja 2016, med 14. in 18. uro na zelenici ob prvi in edini Solski veterinarski ambulanti v Sloveniji, na Cesti v Mestni log 47 prireja Družinski dan s hišnimi ljubljenci. Foto: BoBo
false
Program. Foto: MMC RTV SLO

Vse od 14. ure naprej se bodo v sproščenem sejemskem vzdušju na stojnicah predstavile različne organizacije in društva, ki skrbijo za blaginjo malih živali, bogat spremljevalni razvedrilni in glasbeni program za otroke in ljubitelje malih živali pa bo poskrbel za pestro popoldansko dogajanje. Prireditev bodo povezovali dijaki BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole.

Podelitev nagrad
Na Živalskem otoku smo priredili fotografski natečaj, kjer smo izbrali najboljše fotografije vaših hišnih živali. Na prireditvi bomo podelili nagrade za tri nagrajene fotografije. Vse prejete fotografije smo naložili tudi na Facebookovo stran Živalskega otoka, kjer bomo na podlagi števila všečkov podelili še četrto nagrado (galerijo iz fotonatečaja lahko najdete tukaj).

Pestro popoldansko rajanje je namenjeno družinam, otrokom ljubiteljem malih živali. Vsem obiskovalcem bo na voljo tudi voden ogled šolskega vivarija in terarija ter hitri veterinarski pregledi. Manjkali ne bodo niti pasji priboljški in nagradna igra z bogatimi nagradami, pa animacija z baloni in plesne igre za otroke.
Policijski, reševalni in terapevtski psi
Predstavili se bodo policijski, reševalni in terapevtski psi. Svoje zanimive nastope bodo izvedli plešoči psi in psi, ki vlečejo kolesarje ter tekače. Na prireditvi bo tudi slon Bansi! Vse tja do do 18. ure bodo po šolskem parku poskakovali seveda psi, mačke, plazilci, eksotične živali, hrčki, šolski mehiški zeleni legvan Franček in druge hišne živali.
Prirejajo ga dijaki BIC Ljubljana
Družinski dan s hišnimi ljubljenci prirejajo dijaki BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole. Predstavil se bo tudi nov salon za nego psov Soho Grooming, ki deluje v prostorih Šolske veterinarske ambulante BIC Ljubljana. Nov salon za nego psov je hkrati odprt tudi za širšo javnost in pomeni dodatno priložnost za praktično izobraževanje dijakov.

Pridite in pripeljite svojo domačo žival s seboj!