Vrv, zaradi katere pes ni mogel več normalno dihati, so hitro prerezali. Foto: Policija.si
Vrv, zaradi katere pes ni mogel več normalno dihati, so hitro prerezali. Foto: Policija.si
Rešeni kužek v Lenartu, 15. 1. 2015
Policisti v Lenartu so priskočili na pomoč psu, nad katerim se je znesel za zdaj še neznani mučitelj. Foto: Policija.si

Kot to storijo v podobnih primerih, so tudi tokrat preverili, kaj je narobe z živaljo, in hitro ugotovili, da je imel pes okrog vratu vrv zategnjeno tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja. Vrv so policisti nemudoma prerezali, tako da je lahko pes znova normalno zadihal. Odpeljali so ga na policijsko postajo, kjer so ga nahranili in mu ponudili vodo.

V iskanju mučitelja in poziv občanom
Policisti so prvi del primera opravili z odliko, zdaj jih čaka še drugi del. Vse svoje napore bodo vključili v iskanje neodgovornega skrbnika psa, in če ga bodo našli, ga bodo v skladu s predpisi pripeljali pred roko pravice. Občani so pozvani, naj kakršne koli koristne podatke v zvezi z omenjenim primerom posredujejo na telefonsko številko 113 oziroma na policijsko postajo Lenart.

Čeprav je pes ob najdbi, verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči. Prijazen kuža se je rešiteljem zahvalil z nežnim privijanjem k nogam in z iskanjem pozornosti.


Začasen dom našel v azilu za živali

Psa so po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili, da nima vstavljenega čipa. (Začasni) dom je našel v mariborskem azilu za živali, zagotovo pa bi bil razplet zgodbe povsem drugačen, če ga policisti ne bi našli in rešili.

Preveč primerov krutega ravnanja z živalmi
V zadnjem času je mogoče opaziti veliko krutega ravnanja z živalmi. Ob izteku lanskega leta se je javnost zgrozila ob primeru mučenja psičke s Ptuja, ki jo je nekdo želel usmrtiti z mesarsko pištolo, še živo, a močno ranjeno, pa jo je nato odvrgel v zabojnik s kadavri. K sreči so psičko pravočasno rešili in je po grozljivi izkušnji že skoraj popolnoma okrevala.