Zrna toče so bila ponekod velika kot oreh. Foto: BoBo
Zrna toče so bila ponekod velika kot oreh. Foto: BoBo
Nesreča
Med nesrečo vlaka ni bil poškodovan nihče. Foto: MMC RTV SLO/Matej Korošec
Odpravljanje posledic neurja v Zg. Polskavi
Dež povzročil veliko težav na Koroškem

iztiril vlak.

Toča je po poročanju Radia Koper klestila v petih brkinskih vaseh, prebivalcem pa je na pomoč moralo priskočiti kar 80 gasilcev, ki že čistijo razdejanje.

Vodja intervencije Denis Slavec je za Radio Koper povedal: "Prvi poziv smo dobili petnajst minut pred 14. uro. Klicali so iz vasi Ostrožno Brdo, Prelože, Čelje in Rjavče. Poškodovanih objektov je približno 40. Gre za stanovanjske hiše, nekaj pa je tudi gospodarskih objektov, v katerih imajo živino in perutnino. Najhuje je v vaseh Prelože in Ostrožno Brdo. Približno 80 gasilcev sodeluje pri prekrivanju streh oziroma pri zamenjavi strešne kritine, da bi hujše poškodbe rešili, dokler je lepo vreme."

Na Koroškem zalite kleti in zemeljski plazovi
Že dopoldne pa jo je vreme zagodlo Korošcem. Na progi Vuzenica-Dravograd se je iztiril prednji del kompozicije potniškega vlaka, v kateri sta bila dva uslužbenca Slovenskih železnic. V nesreči ni bil nihče izmed osebja in potnikov na vlaku poškodovan. Proga je zaprta, zato so organizirani nadomestni avtobusni prevozi.

Zaradi padavin so meteorne vode zalile nekaj stanovanjskih hiš in kleti na območju Mežice, Prevalj, Raven na Koroškem in Radelj ob Dravi. Pri vseh primerih so ukrepale pristojne službe in gasilci.

Na Koroškem se je sprožilo tudi nekaj zemeljskih plazov, ki so zasuli lokalni cesti Dravograd-Trbonje in Dravograd-Libeliče.

Stanje na cestah

Vremenska napoved

.

Če imate fotografije neurja, nam jih lahko pošljete na:
mmc-notranja@rtvslo.si

Arso je zaradi neviht, ki naj bi do večera postopno ponehale, sicer razglasil oranžni alarm oziroma drugo najvišjo stopnjo ogroženosti. Za torek pa agencija za okolje že napoveduje sončno vreme.

Odpravljanje posledic neurja v Zg. Polskavi
Dež povzročil veliko težav na Koroškem