Ponekod na Primorskem burja še vedno ovira promet, saj povzroča snežne zamete. Foto: BoBo
Ponekod na Primorskem burja še vedno ovira promet, saj povzroča snežne zamete. Foto: BoBo
Po odredbi ministrstva v nedeljo ne bo veljala omejitev za tovorna vozila, namenjena v Luko Koper in iz nje. Foto: MMC RTV SLO/Anja P. Jerič

Poveljnik Civilne zaščite Občine Postojna Cveto Kravanja opozarja, da ob nenadnem sunku burje nastane snežna zavesa, skozi katero se vozišča praktično ne vidi, zaradi česar lahko pride tudi do zdrsa vozila, je za Radio Slovenija poročala Sabrina Mulec.

Zaprt ostaja tudi predor Kastelec na primorski avtocesti proti Ljubljani. Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica je med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Veter povzroča preglavice tudi na cesti Tri Hiše-Volčja Draga, zato je ta cesta zaprta.

Po odredbi ministrstva v nedeljo ne bo veljala omejitev za tovorna vozila, namenjena v Luko Koper in iz nje, še poročajo v Prometnoinformacijskem centru.

Debela snežna odeja na Kočevskem
Največ snega je tokrat zapadlo na Dolenjskem, v Beli krajini ter na območju Postojne.

V zadnjih 12 urah so v Črnomlju dobili devet centimetrov novega snega, drugje pa okoli pet centimetrov, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.

Precej hladno bo
Vremenske razmere so se po državi umirile, čez dan se bo od severa jasnilo, pretežno oblačno bo ostalo le v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

Slovenijo v prihodnjih dneh čaka bolj umirjeno in jasno vreme. V nedeljo bo po napovedih pretežno jasno, čez dan se bo občasno povečala oblačnost. Prehodno bo zapihala šibka burja, v severni in severovzhodni Sloveniji severni veter. Popoldne pa vremenoslovci v vzhodni polovici Slovenije ne izključujejo kakšne snežne plohe.

Temperature bodo kar nizke, saj bodo termometri zjutraj kazali od -14 do -6, na Primorskem od -5 do 0. Čez dan se bodo temperature dvignile nad ledišče, do 4 stopinj Celzija, na Primorskem do 9 stopinj.

V ponedeljek bo sonce vztrajalo v zahodni Sloveniji, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Rahel sneg lahko popoldne in zvečer preseneti v vzhodni Sloveniji. Torek pa bo prevladovalo delno jasno vreme, še pravijo na agenciji za okolje.

Na Kočevskem zapadlo več kot meter snega
Na Kočevskem zapadlo več kot meter snega