Deževno vreme, ki ga je prinesel torek, ne bo vztrajalo. Foto: Pixabay
Deževno vreme, ki ga je prinesel torek, ne bo vztrajalo. Foto: Pixabay
Na Celovški ulici v Ljubljani je voda zalila podvoz. Foto: MMC RTV SLO
Močnejši nalivi po državi povzročali težave

V Ljubljani so meteorne vode zalile podvoz Celovške ceste pod železniško progo pri križišču s Tivolsko cesto. Iz vozila, ki je bilo ujeto v poplavljenem podvozu, so gasilci rešili enega človeka.

Kot povedal Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana, so se težave začele okoli sedme ure, ko se je zaradi obilnega dežja zgodilo več prometnih nesreč, meteorna voda pa je zalila več kleti. Največ težav je bilo na območju Rožne doline.

Po besedah Okorna so na terenu še tri ekipe, stanje pa se postopoma umirja. Na pomoč so priskočila tudi tri prostovoljna gasilska društva.

V sredo se bo začelo jasniti
Vreme bo še naprej spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Mogoči bodo krajevno močnejši nalivi. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, proti večeru na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Zvečer bodo padavine povsod ponehale, proti jutru se bo od severozahoda začelo jasniti.

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zjutraj predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pretežno oblačno. Pihal bo šibek veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 31 °C.

V četrtek in petek bo pretežno jasno.

Močnejši nalivi po državi povzročali težave