Vreme in podnebje
Sneženje bo do večera sicer postopoma oslabelo, a se bo do jutra spet okrepilo. Foto: BoBo
Nesreča v snegu
2. februarja okoli 6. ure je med Bohinjsko Bistrico in Brodom voznica z osebnim avtomobilom zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Na cesti je bil voden sneg, voznica pa je nadzor nad vozilom izgubila med vožnjo skozi ovinek. Foto: PU Kranj
Sneženje ovira promet. Foto: BoBo
       Ob napovedi obilnejšega sneženja je v avtu dobro imeti lopato. Tudi majhna vreča peska, ki je zelo koristna pri speljevanju na poledeneli podlagi, lahko pride prav.       
 AMZS
Verige
Marsikomu utegnejo priti prav snežne verige. Foto: BoBo
Prevrnjena cisterna
Gasilska intervencija pri Medvodah. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
VIDEO
Največ snega na Gorenjske...
VIDEO
Razmere na cestah
VIDEO
Sneg pobelil Slovenijo

Dodaj v

V Ljubljani 20 cm snega, v Laščah 44 cm. Po nižinah se bo sneg obdržal vsaj 14 dni.

Snežilo bo do sobote
2. februar 2018 ob 07:28,
zadnji poseg: 2. februar 2018 ob 18:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Državo je prekrila snežna odeja, ki se bo še odebelila. Največ snega je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) zapadlo v osrednji Sloveniji, najmanj pa v severovzhodni.

Sneženje bo do večera sicer postopoma oslabelo, a se bo do jutra spet okrepilo. V Ljubljani je do 15.30 zapadlo približno 20 centimetrov snega, deset centimetrov debelejša snežna odeja pa je prekrila bližnjo Vrhniko. Kot kažejo podatki Arsa, je tudi na območju Logatca, Kočevja in Cerkniškega jezera zapadlo skoraj 30 centimetrov snega, v Velikih Laščah pa 44 centimetrov. Snežna odeja v Ratečah je debela 52 cm.

Snežna pošiljka pa ni bila tako obilna v severovzhodni Sloveniji. V Murski Soboti so snežinke naletavale med dežjem, a jih je bilo premalo, da bi pobelile pokrajino. Okoli pet centimetrov snega je do 15.30 zapadlo v Mariboru, trije na Ptuju, Mežico pa je prekrilo 18 centimetrov snega. Približno 20 centimetrov ga je zapadlo tudi v Novem mestu.

"Po nižinah se bo obdržal vsaj 14 dni. Sledijo namreč bolj mrzli dnevi, večino časa bo temperatura pod lediščem oziroma do nekaj stopinj nad lediščem. Vmes lahko pričakujemo še kakšno manjšo pošiljko snega, vendar predvidoma ne v količinah kot tokrat," so zapisali na Arsu.

Več prometnih nesreč, zdrsi tovornjakov
Predvsem na ljubljanskem in dolenjskem območju je zaradi številnih dogodkov promet zelo upočasnjen na posameznih cestnih odsekih. Verige so obvezne na cestah Bled–Pokljuka, Jereka–Pokljuka, Podrošt–Sorica–Bohinjska Bistrica in Petrovo Brdo–Sorica–Bohinjska Bistrica ter čez prelaze Ljubelj, Jezersko in Korensko sedlo, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o večjem številu prometnih nesreč.

Obilno sneženje je povzročilo kar nekaj nevšečnosti tako rednim avtobusnim linijam kot v letalskem prometu. Na Avtobusni postaji Ljubljana so pojasnili, da so nastajale zamude avtobusov, dolge med pol ure in eno uro. V letalskem prometu je bil odpovedan polet Ljubljana–London Stansted prevoznika Easyjet, železniški potniški promet pa je potekal brez večjih težav.

Pri oskrbi z električno energijo večjih težav sicer ni bilo, so pa morali gasilci in dežurni delavci komunalnih podjetij nekajkrat posredovati pri odstranjevanju dreves, ki jih je teža snega podrla čez ceste na območju občin Kranj, Dravograda, Sevnice, Prevalj, Trbovelj, Zagorja ob Savi, Slovenj Gradca in Radelj ob Dravi, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ponoči bo spet močneje snežilo
Sneženje bo do večera prehodno oslabelo in se nato proti jutru od juga spet okrepilo. Do večera lahko po napovedih vremenoslovcev v zahodni polovici Slovenije pričakujemo od 20 do 50 centimetrov snega, največ v hribih severne Primorske, Notranjske in Kočevske. V hribih in gorah bo pihal zmeren do močan severni do severovzhodni veter.

V soboto zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro. V noči na nedeljo se bo delno razjasnilo, veter bo oslabel, ponedeljek pa bo suh in hladen, še napovedujejo vremenoslovci.

Ste sneženje ali z njim povezane nevšečnosti ujeli v objektiv? Vabljeni, da fotografije delite z nami (in javnostjo) prek naslova:
mmc-notranja@rtvslo.si

Obisk gora je odsvetovan
Na Voglu je snežna odeja debela 286 centimetrov, na Zelenici 256 centimetrov in na Krvavcu 146 centimetrov. Na Kredarici je snega več kot tri metre.

V gorah je danes sicer zapadlo od 20 do okoli 70 centimetrov snega. Največ novega snega je v Julijskih Alpah, najmanj pa v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Tam je do danes zjutraj zapadlo od 20 do 30 centimetrov snega. Novi sneg je nestabilen, rahel in mehak. Veliko je zametov, na vetru izpostavljenih legah pa je novi sneg marsikje spihan do podlage, ki je trda in tudi poledenela. Razmere se zaradi sneženja še spreminjajo.

Sneg bo nad okoli 800 metri večinoma suh, nižje pa moker. Severni in severovzhodni veter bo prenašal novi sneg in delal zamete na zahodnih in južnih straneh grebenov in sedel. Snežna odeja bo ostala nestabilna in rahla. Spontano se bodo prožili plazovi novega snega predvsem s strmejših pobočij, zaradi veliko napihanega snega in nizkih temperatur pa se bo nevarnost snežnih plazov tudi v prihodnjem tednu le počasi zmanjševala. Ob koncu tedna na agenciji za okolje odsvetujejo obisk gora.

Planinska zveza Slovenije še posebej opozarja na nevarnost plazov tudi na nižjih legah, v "pogovorno varnejših gozdnih kucljih". Kot opozarja Arso, bodo v sredogorju in v gričevju nevarna zlasti strma travnata pobočja. To velja predvsem za območje Škofjeloškega hribovja, za Notranjsko, Kočevsko in severno Primorsko. Previdnost pa je potrebna tudi nižje na strmih pobočjih, kjer je snežilo na travnato podlago in je zapadlo vsaj 20 centimetrov snega.

Na pot le, če je res treba
Na Darsu voznikom priporočajo, da se v tem času ne odpravljajo na pot, če to ni res nujno. Ob sneženju se vozne razmere hitro poslabšajo, promet poteka počasi. Pri AMZS-ju svetujejo, da vozniki pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in se od doma odpravijo pravočasno, saj bo vožnja predvidoma trajala dlje. Prilagodijo naj tudi varnostno razdaljo, saj je zavorna pot na snežni oziroma poledeneli podlagi veliko daljša.

Pogoj za varno vožnjo je tudi tehnično brezhibno vozilo. Zato naj vozniki poleg pnevmatik preverijo tudi metlice brisalcev in količino tekočine za čiščenje vetrobranskih stekel. "Ob napovedi obilnejšega sneženja je v avtu dobro imeti lopato. Tudi majhna vreča peska, ki je zelo koristna pri speljevanju na poledeneli podlagi, lahko pride prav," so zapisali pri AMZS-ju.

Zasnežen avto je treba pred vožnjo očistiti, saj se varnost začne in konča pri tem, kaj sploh zaznamo iz vozila in kako se odzovemo. Vsi stekleni deli na vozilu, vključno z žarometi in zadnjimi lučmi, morajo biti očiščeni. "Naš avto ni potujoči iglu, zato moramo očistiti sneg s celotnega vozila in z vseh stekel," opozarjajo na AMZS-ju.

Snežne verige, ki zelo dobro pomagajo tudi pri vožnji na poledeneli podlagi, niso nadomestek zimskih pnevmatik, temveč pomoč vozniku pri vožnji v globokem snegu. Verige sodijo tudi v vsak avto, ki vozi po cestah, ki niso dobro vzdrževane, ali prek prelazov, kjer se zahtevajo verige.

Tudi policija opozarja, da je vožnja v zimskih razmerah še posebej zahtevna. Voznikom svetujejo, naj vozijo počasneje in z večjo varnostno razdaljo.

Al. Ma., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
snezenimozz
# 02.02.2018 ob 08:06
Ne pričakujte čudežov na cestah! ob tako močnem sneženju ni mogoče čistiti za sproti!
mismasmiki
# 02.02.2018 ob 08:59
Moj mali je dobil zadnjic v osnovni soli vzgojni ukrep ker se je zacel kepat?!?!
Kam je sel ta svet... vcasih smo bli pa cele dni zunaj na snegu, kepal, ribal, sankal...pa smo vsi prezveli... zdaj pa takoj pa en dobi kepo je vse narobe, pride socialna, otrok se oznaci za nasilneza... eh.. zgleda da bomo mogli otroke vzgojit v mehkuzce...
Prudi
# 02.02.2018 ob 12:15
In na prvi sliki vidiš poštarja, ki ne glede na vreme (in plačo) z mopedom opravlja svojo dolžnost. Respect.
muser
# 02.02.2018 ob 08:37
Tisti, ki jamrajo čez sneg so sebični oz razvajeni. Sneg more bit. To je čas, ko narava dobi zaslužen počitek, ker ga rabi ravno tako, kot človek.
frozen pingvin 4
# 02.02.2018 ob 12:06
cel teden opozarjajo in potem se še zmeraj najdejo POKLICNI (!!) vozniki, ki ne razumejo, da se ob takem vremenu s tovornjaki pač ne hodi na cesto. očitno so kazni še zmeraj premajhne....

Bivši uporabnik
# 02.02.2018 ob 08:17
Ciklon se giblje nekoliko južneje, kot je bilo predvideno, tako da v nižinah pričakujemo nekoliko manj snega, kot je kazalo še včeraj.

Nov sneg do jutri 7h zjutraj:

LINK do slike

Snega bo do jutri zjutraj:
- največ na Notranjskem - čez 30 cm, mestoma tudi do 50 cm
- nižinska Osrednja Slovenija (LJ, KR, NM) - večinoma ok. 20 cm, mestoma do 30 cm
- ostali kraji po nižinah (vzhod: CE, MB) - večinoma 10-15 cm
, v Pomurju tudi manj
artoum
# 02.02.2018 ob 08:01
dan D za ljubitelje snega. samo ne jokat, če vse ceste in pločniki ne bodo spucan. pa še kakšne peš poti sem pozabil.
Bivši uporabnik
# 02.02.2018 ob 08:39
@lojze47; 02.02.2018 ob 08:25
@Unssen: S to napovedjo je tako kot s predvolilnimi anketami. Šele po koncu sneženja bomo vedeli kako je.


Vsekakor. Kot praviš, bomo videli. Zlasti pri snegu je napoved zelo občutljiva, saj lahko na videz nepomembne pol stopinje °C razlike pomeni razliko med 5 ali 15 cm akumulacije ali med 15 in 40 cm akumulacije, četudi je padla ista količina padavin.

Kar sem želel poudariti, je, da se glavnina padavin giblje nekoliko južneje in bodo količine snega, ki so bile še včeraj predvidene:

in o katerih ARSO in RTVSLO napovedi še vedno (menim, da v zmoti) govorijo – tj. 25 do 40 cm po nižinah –, zelo malo verjetne (ne želim reči nemogoče, a zares malo verjetne). Takšne količine bodo le v višjih predelih in morda kje na Novomeškem / Belokrajnskem, drugod po nižinah pa se ne zdijo verjetne, saj drugod po nižinah pričakujem, kolikor sem napisal zgoraj.
windmaster
# 02.02.2018 ob 09:39
Zadnjič se peljem v en dolg klanec za kamijonom. Sneg je naletaval ampak je šlo. Kar naenkrat se kamijon ustavi. Kaj pa je zdaj? Grem pogledat in sredi ceste ena punca skoraj novim golfom, Kp tablice in seveda letne gume. Potem punčara nekako obrne avto in se oddrsa nazaj v dolino. Pridejo policaji in cepijo tovornjakarja ker se je ustavil. Tako to gre pozimi!
Dolenc
# 02.02.2018 ob 08:57
Nimam pojma kdo da minus podobnim prispevkom, kot so Unssenovi.
Čisto tako informativno: pri vremenu se rešuje diferencialne enačbe, kjer je že v štartu jasno, da gre za približke.
zmajmun
# 02.02.2018 ob 15:07
Ni vazn kok ga pade, vazn je da mamo štrom da lahko komentiramo tuki ejga
dadinho10
# 02.02.2018 ob 09:49
@mismasmiki...

kam je sel svet? tvoj mali se je zacel kepat?
sebe je kepal ali druge?
pa so drugi bili za to kepanje? je bila kepa res navadna mehka kepa, ali trda kepa s katero lahko koga poskodujes....ni samo tako crno belo.....
ce stojis pred solo pa obmetavas vse okrog sebe, ni nujno zabava....zabava je, ce je uzitek obojestranski.....
s tako logiko, tudi posiljevalcu je cudno, da ga potem obtozijo posilstva....saj pa je on samo seksal.....
keith
# 02.02.2018 ob 10:35
Se opravičujem, ker ni čisto v povezavi s temo. Nekje čakam na zdravnika za gastroskopijo že eno uro. Zdravnika ni, ker pazi to, zamuja zaradi snega, pri vožnji iz Avstrije, kjer je imel to noč dežurstvo !!! Noro, ne vem kdaj ti ljudje sploh spijo.
eos
# 02.02.2018 ob 07:51
Pobiram stave, kdaj se bo začelo izločanje tovornih vozil. Če sploh...
evaevi
# 02.02.2018 ob 12:20
Notranjska, 515m nm, 30 cm,
kot frej penzionistka grem skidat to rundo, da ne bo treba zvečer rit skozi 60 :)
Bivši uporabnik
# 02.02.2018 ob 09:19
@Dolenc; 02.02.2018 ob 08:57
Nimam pojma kdo da minus podobnim prispevkom, kot so Unssenovi.
Čisto tako informativno: pri vremenu se rešuje diferencialne enačbe, kjer je že v štartu jasno, da gre za približke.


Težko rečem. Sam sem do svojih prispevkov precej kritičen. Morda se je komu:
- zdel moj prispevek premalo natančen,
- morda koga moti sprememba glede na včeraj, ko je tudi sever Slovenije lahko računal na več snega,
- morda komu ni všeč, da priložim sliko,
- morda komu ni všeč, da se kdo potrudi in bralcem nekoliko približa tematiko,
- ali karkoli desetega.

Kakorkoli, je že bilo kaj tehtnega, saj si sicer ne znam predstavljati, zakaj bi kdo komu dal minus, ki je namenjen (vsaj zame) zares najbolj nekakovostnim postom, pa še takrat 3× premislim, če je takšna graja res neobhodno potrebna.
__________________

On topic:
sedaj sneži že povsod po Sloveniji razen na Primorskem in v Beli krajini, pa še v slednjem področju bo kmalu pričelo snežiti. Najbolj vlažen zrak je sedaj nad nami in bo vztrajal nad nami nekje do 16h, ko bo intenziteta padavin začela postopoma popuščati.
GozdniJoža
# 02.02.2018 ob 15:48
Ljudje mislijo , da ima Dars 1000 kamionov za pluženje in da začnejo pri 1 mm snega
Seneca
# 02.02.2018 ob 08:27
če bo komu hudo zaradi kidanje naj tukaj prebere, da bi lahko bilo tudi slabše:

najhujše zime v Sloveniji
slovenkaaaa
# 02.02.2018 ob 17:28
Ful dober ta sneg, ko greš lahko kam s kolesom ali pa tečt itd. Res super, ne vem kaj bi brez njega.

Egocentrik? Tako kot oni v mestu, ko je najhujša suša in začne deževati, pa nergajo, kako slabo poletje je to, da dežuje... niti ne pomislijo, kaj pomeni tak dež za kmete. Oni pač ne potrebujejo hrane z njive, jim energy drinks v laboratorijih naredijo.
vito1975
# 02.02.2018 ob 08:31
kamionov NE bodo izločali "preventivno"...
Za to obstaja povsem logičen razlog - kamioni bistveno bolje "mešajo" posip, kakor osebna vozila in s tem je cesta dlje časa prevozna...
V teoriji, če imajo ustrezne pnevmatike.
Ampak, kakšna je realnost, žal vemo---
Ko prvi zdrsne - j*** ga...
lojze47
# 02.02.2018 ob 08:25
@Unssen: S to napovedjo je tako kot s predvolilnimi anketami. Šele po koncu sneženja bomo vedeli kako je.
Joker
# 02.02.2018 ob 12:30
Pa ni Dars kriv, če so nekateri kamionarji idioti.
heros
# 02.02.2018 ob 07:53
izločanje tovornjakov se je že začelo? ker če ne, bo kmalu primorska ac zaprta.
nonparel
# 02.02.2018 ob 10:06
Marsikomu bo sneg delal nevšečnosti, veselili pa se ga bodo sigurno otroci, še posebej tisti, katerih starši si ne morejo privoščiti, da bi svoje otroke peljali na kakšno višje ležeče, s cenami zasoljeno smučišče. Bo kar bližnji hribček dovolj dober, da občutijo malo zimskih radosti, katerih je bila moja generacija v otroštvu bila v obilju deležna. Takrat sneg pozimi ni bila takšna redkost kot je danes.
nznznz
# 02.02.2018 ob 12:25
Dars se sigurno trudi po najboljših močeh. Ampak ker so padavine tako obilne, ne moremo pričakovat, da bodo ceste vseskozi očiščene, če na uro pade kar nekaj cm snega... Ne se toliko pritoževat nad darsom...
Breathe
# 02.02.2018 ob 11:32
@mismasmiki
Verjetno tvoj mulc ni imel posebne čelade za kepanje, pa kolenčnikov pa komolčnikov pa posebnih čevljev, ki so varni za kepanje.

Ja, mladost je nevaren šport...
evaevi
# 02.02.2018 ob 15:44
Notranjska na 515nm:

skidanih prvih dobrih 40cm, končno normalen februar, končno normalna zima!
artoum
# 02.02.2018 ob 08:03
*en dan prezgodaj. marsikateri tovornjakar bo imel zaradi tega vikend v kabini sam s sabo.
zapravico
# 02.02.2018 ob 07:58
Izločit tovornjake,če ne bo spet prometni kolaps
Mr.Blobby
# 02.02.2018 ob 11:11
mismasmiki
# 02.02.2018 ob 08:59
Moj mali je dobil zadnjic v osnovni soli vzgojni ukrep ker se je zacel kepat?!?!
Kam je sel ta svet... vcasih smo bli pa cele dni zunaj na snegu, kepal, ribal, sankal...pa smo vsi prezveli... zdaj pa takoj pa en dobi kepo je vse narobe, pride socialna, otrok se oznaci za nasilneza... eh.. zgleda da bomo mogli otroke vzgojit v mehkuzce...

Imaš prav!!! Če pogledaš danes to pomehkuženo generacijo, so fantje tako feminizirani, da te glavava boli :-) Feminizacija moških je pač v veliki meri vezana na način vzgoje !
Valentin57
# 02.02.2018 ob 18:11
Danes dopoldan sem se vozil po severni ljubljanski obvoznici. Najhitrejši so bili tovorjaki.
slovenkaaaa
# 02.02.2018 ob 17:26
Ful koristi od tega snega, kolikor berem. Nekateri se ga še veselijo, štekaj če moreš.

pjandura - a tvoj nick pomeni, da tebe samo alkohol veseli? Najbrž zato ne moreš verjeti, zakaj nekateri radi vidimo sneg. Od njega ne moreš biti pijan. Je pa super! Ne vem, kaj vas moti, če imate par voženj vsako leto, ko je treba malo počasneje... in samo nergate in nergate. Veseliti se je treba vsega, kar prinašajo dnevi... poleti vročine, jeseni gozdnih barv, pozimi snega, spomladi zvončkov... eh, otročje, ja. Za odrasle je alkohol. Saj imaš zmeraj možnost iti živet v kako Tunizijo ali kamorkoli, kjer te sneg ne bo nerviral.
gorenc007
# 02.02.2018 ob 12:24
res zanimivo, cel teden ga napovedujejo pa še niso prpravlen, pol ga pa mal pade pa je cela banana republika odrezana od sveta..........
cebelica2
# 02.02.2018 ob 17:47
To je zima. Nič posebnega,če se pripraviš nanjo.
alkum
# 02.02.2018 ob 13:16
Ti tovornjakari zaradi lahkomiselnosti ob sneženju vedno spravljajo v nevarnost ostale udeležence v prometu, ker brezglavo nekam rinejo
DirtyHarry
# 02.02.2018 ob 11:07
@keith Srečno pri gastroskopiji
@twwwter
# 02.02.2018 ob 21:01
hophopstar: "Ljubljana Brdo 40 cm."

Sem se peljal tam čez. Kakšen centimeter pa uporabljaš?
Igo
# 02.02.2018 ob 17:47
Torej v nedeljo družinsko sankanje :D
pkozin
# 02.02.2018 ob 17:34
Se ni za sekirat. Komaj so v Ljubljani podaljšali plačljivo parkiranje, že je prišel tale sneg, Zdaj bo dovolj denarja za plačilo komunalnih delavcev, da bodo enkrat za spremembo očistili poleg cest še pločnike in plačljiva parkirne prostore. Sicer pa ostane alternativa: gospoda Jankovič in Koželj lopate v roke, v kavalirje pa naložite sol, pa bo šlo. :) :) :)
megan
# 02.02.2018 ob 16:56
Kot pa so pojasnili na Slovenskih železnicah, trenutno nimajo nobenih težav na železniški infrastrukturi. Potniški promet poteka zaenkrat brez večjih težav. Zamude pri posameznih vlakih pa so lahko od 10 do 20 minut.

Vlaki 10 - 20 minut zamude in povejo, da promet poteka brez težav. To je tragikomično. Verjetno so hoteli povedat, da izrecno zaradi snega ni posebnih težav. Posamezni vlaki imajo namreč tolikšne zamude vsak dan, tudi ko je jasno brez oblačka.

Če skrajšam: To da imajo vlaki 10 - 20 minut zamude je sicer povsem občajno, ampak pa zelo daleč od normalnega.
zigag
# 02.02.2018 ob 23:13
V centru Lj ga je tudi kar nekaj nasulo. Je pa nehalo intenzivneje padati okoli 19h. Sicer pa sem po koncu kidanja za drago naredil snežaka - in ko me je opazila pred blokom kaj delam, mi je vrgla en koren za nos in pokrovčke od kozarca za oči :-) so me okoliški otroci gledali, vsi veseli. V mojih časih je bilo toliko snega, da je bil vsak teden lahko kje snežak. Upam, da se bo čim dlje obdržal, snežak in sneg. :) Končno prava zima!
1986
# 02.02.2018 ob 18:13
Pa to sploh sneg ni. Ga daš na lopato, dol z nje pa vodo zliješ. Pogrešam zime, ko ga je decembra vrglo 30-40 suhega in se je obdržal cel mesec, Tale plundra ni za nikamor.
nznznz
# 02.02.2018 ob 12:35
To je res. In zaradi takih potem dars s plugi nima dostopa do ostalih cestnih odsekov...
sarkozy
# 02.02.2018 ob 10:57
melanholik

ti si ena puhlica,narava potrebuje zimo tudi za boljso rast in pridelke,ker ce ti ze vse odganja v januarju vrjam da do maja pride vsaj minimalni mraz ki pokonca ze vecino pridelka v sadovnjakih,vinogradih,tudi zemlja rabi pocitek za boljso rast,tako da ne govorit o puhlicah v kmetistvu ce se na to ne spoznas
je pa res da neglede na toco,mraz in ostale naravne nesrece v trgovini bos lahko dobil vse,ce ne iz Spanije pa iz Afrike
artoum
# 02.02.2018 ob 09:22
Zvečer bo treba lopatat, prej nima smisla.

ja, če boš prišel do garaže po službi :)
EMU
# 02.02.2018 ob 18:10
Jajca. Ravno ko se kaj lepega dogaja, me ni doma. Na Bavarskem ga pa željno čakamo, a smo dobili le cm pršiča včeraj in -10 mraza za povrh. No ja, za silo bo tudi v redu. Uživajte!
evaevi
# 02.02.2018 ob 10:28
idrc, ja, končno sniiiih!!

Oda snihu

https://www.youtube.com/watch?v=rTqoEh-Szns
borut-blas
# 02.02.2018 ob 10:27
no pa ga imaš, minus
miranpohar138
# 02.02.2018 ob 09:25
Na Jesenicah "zelo, zelo močno" sneži. Do sedaj je zapadlo 0,2 mm snega. Pa pismo, Gorenjska nista samo Vogel in Triglav.
sani_hot
# 02.02.2018 ob 08:59
se je že začelo:
G2-102, Logatec - AC priključek Logatec, oviran promet zaradi zdrsa tovornih vozil.
Kazalo