Severovzhodni del Slovenije je zajela toča. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Severovzhodni del Slovenije je zajela toča. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Najhuje je bilo v Mariboru in na Ptuju. V Ljutomeru in Ormožu je klestila toča.
V naselju Brezova v občini Celje je močen veter odkril strehi dveh stanovanjskih hiš, enako je bilo tudi na enem od stanovanjskih objektov v Topolovcu v občini Šmarje pri Jelšah. Zaradi podrtih dreves so morali gasilci posredovati tudi v Višnji vasi pri Vojniku in v Rogaški Slatini.


V popoldanskem drugem nevihtnem valu je veter na območju občine Oplotnica podrl kar pet dreves, ki so jih gasilci odstranili s cestišča. Nekaj dreves je podrtih tudi v Mariboru, Hočah in Slovenski Bistrici, v Staršah pa je drevo padlo na stanovanjski objekt. Voda je zalila kletne prostore ene od hiš, odkrilo pa je tudi streho.

Gasilci so morali zaradi podrtih dreves posredovati tudi na Bistriški cesti v naselju Fram ter na cesti Prvenci–Novi jork v občini Markovci, v Gerečji vasi, Svetem Tomažu in Miklavžu pa je odkrilo streho. V Slovenji vasi je na avtomobil podrlo reklamne panoje ter zalilo enega od stanovanjskih objektov, več dreves je podrlo tudi v Hlaponcih v občini Juršinci, poroča uprava za zaščito in reševanje.
O hudih posledicah orkanskega vetra in toče se je pri Svetem Tomažu prepričala tudi ekipa TV Slovenija. Več v spodnjem prispevku.

Hudo neurje s točo pri Svetem Tomažu
Hudo neurje s točo pri Svetem Tomažu