Vreme
()
Poplave
Krka se bo še razlivala. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Dodaj v

Krka in Ljubljanica se na območju vsakoletnih poplav razlivata

V notranjosti Slovenije možen sneg
18. marec 2018 ob 11:46
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Agencija za okolje (Arso) opozarja, da se Ljubljanica s pritoki razliva na območju vsakoletnih poplav. Prav tako se razliva tudi reka Krka, ki v zgornjem in srednjem toku poplavlja na nekoliko širšem območju.

Krka bo v spodnjem toku še nekoliko narasla in bo v Podbočju dosegla pretok okoli 300 m3/s ter nato postopno upadala, opozarjajo na Arsu, medtem ko se bodo poplavna območja na Ljubljanskem barju zmanjšala.

Po napovedih vremenoslovcev bo nedelja oblačna, ponekod v notranjosti Slovenije lahko občasno naletava sneg. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Zvečer in ponoči se bodo padavine od juga spet nekoliko okrepile. V ponedeljek bo oblačno, ponekod v notranjosti bo občasno še rahlo snežilo.

Zaradi zimskih razmer velja na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike, navaja prometnoinformacijski center za državne ceste. Ob tem voznike opozarja, da naj danes in v ponedeljek zaradi možnih snežnih padavin vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in naj se na pot ne odpravljajo brez potrebne zimske opreme.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo