Vreme
(4)
Toča v Tržiču. Foto: Silvo Plavec
VIDEO
Močan veter ponekod podir...

Dodaj v

Meteorna voda v objektih, toča oklestila pridelke

Neurja iz petka na soboto
15. september 2018 ob 11:57
Ljubljana/Celje/Kranj/Murska Sobota/Slovenj Gradec - MMC RTV SLO

Plohe in nevihte petkovega večera in noči so povzročile številne nevšečnosti. Veliko dela so imeli gasilci s črpanjem meteornih voda iz objektov, veter je podiral drevesa, toča pa je ponekod oklestila pridelek na poljih.

Na območju Domžal so imeli gasilci delo predvsem s črpanjem meteorne vode iz objektov. V občini Vojnik so poleg tega gasilci odstranjevali tudi podrta drevesa. Podobno tudi v Grosuplju, na Koroškem, na Gorenjskem in v Pomurju.


Na Celjskem so na ožjem območju Ljubečne in Arclina v občini Vojnik meteorne vode zalile tri stanovanjske hiše, nanosile večjo količino naplavin na cestišče in parkirne prostore. Močan veter je podrl štiri drevesa na cestišče in poškodoval drog javne razsvetljave. Poškodovalo se je tudi ostrešje na poslovnem objektu. V Novi Cerkvi prav tako v občini Vojnik pa je veter poškodoval sončne kolektorje na strehi podružnične šole.

V Grosuplju je meteorna voda zalila halo podjetja Belimed, v Kamniku pa prostore podjetja Danfos. V Dravogradu, kjer je meteorna voda zalila stanovanjski objekt, so stanovalce začasno namestili v bližnji hotel.

V občini Prevalje je na Jamnici večje drevo padlo na elektroenergetski vod in cesto ter zaprlo promet.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Lev Julius
# 16.09.2018 ob 19:55
Namesto proizvodnje orožja nameniti denar za raziskave okolja in preprečevanje naravnih nesreč .
HOR
# 17.09.2018 ob 01:46
Globalno je nekaj več povišanja, kot pa upada extremnih padavin ne pa toče, ki ne kaže nekega dolgoročnega trenda povečanja niti v Sloveniji, so pa seveda naravne in področno lokalne varijacije...
Pogosto grozno točo na področju sedanje Slovenije pa je opisoval že Valvazor v Slavi vojvodine Kranjske...
STRD
# 16.09.2018 ob 07:20
Za to je kriv Janša...
3athlonetz
# 15.09.2018 ob 23:19
Dajmo še se malo več z avti vozit, še pogosteje kupovat hrano iz drugih in tretjih držav in malo več mesa jest. Če že uničujemo planet, dajmo ga uničit hitro, odločno in brezkompromisno. Ne zatiskajmo si več oči. Vemo na kateri poti smo.
Kazalo