Vreme
Zasnežena cesta
Ponekod po državi se je sneg oprijemal cestišča. Foto: BoBo
VIDEO
Sneg je pobelil večji del...

Dodaj v

Zaradi snega in dežja nekaj zalitih stavb in podrtih dreves, a večjih težav ni

Padavine bodo ponehale do popoldneva
26. november 2017 ob 07:56,
zadnji poseg: 26. november 2017 ob 10:24
Ljubljana - MMC RTV SLO

Padavine, ki so ponoči zajele državo, so povzročile nekaj manjših nevšečnosti: v občini Prevalje je sneg na cesto podrl nekaj dreves, na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih voda. Sneg po nižinah bo sicer že do popoldneva skopnel, nova pošiljka pa prihaja v drugi polovici tedna.

V gorah je zapadlo okoli četrt metra snega, po nižinah le nekaj centimetrov, je za Radio Slovenija pojasnil vremenoslovec Brane Gregorčič in dodal, da bo sneg po nižinah že čez dan skopnel, saj bodo temperature precej nad ničlo (do okoli 6 stopinj). Drugače pa je v višjih legah, nad 2500 metri, kjer bo temperatura naslednjih 10 dni pod ničlo.

Od ponedeljka naprej bo hladneje tudi po nižinah, kjer lahko naslednjo (morebitno) pošiljko snega pričakujejo v drugi polovici tedna, je še dejal vremenoslovec.

Previdno na cestah
V prometnoinformacijskem centru medtem ugotavljajo, da nove snežne padavine po državi niso povzročile takšnih težav kot pred slabimi 14 dnevi. Vseeno pa opozarjajo na previdnost, saj je ponekod po državi na cestah sneg. "V snežnih razmerah prilagodite vožnjo trenutnim razmeram na cesti, na pot se odpravite prej kot običajno in z ustrezno zimsko opremo. Pričakovati je nevšečnosti v prometu, zato pričakujte počasen promet, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase," so še zapisali.

Prelazi Jezersko, Korensko sedlo, Ljubelj in Vršič so zaradi zimskih razmer prevozni samo s snežnimi verigami. Zaradi snežnih razmer na hrvaški strani pa je promet za priklopnike in polpriklopnike prepovedan prek mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Sneg podiral drevesa, voda zalivala ceste in stavbe
Zaradi snega se je tako ponoči na cesto Prevalje–Šentanel v občini Prevalje podrlo več dreves. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so drevesa odstranili in očistili cestišče, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje RS.

Težave zaradi obilnih padavin so imeli tudi na Gorenjskem, kjer je v naselju Sebenje (občina Tržič) voda zalila cesto, v Zgornji Beli pa je meteorna voda zalila prostore stanovanjskega objekta in vrtca. Gasilci so posredovali tudi v Kranju, kjer je na Cesti Jaka Platiše meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Lluka
# 26.11.2017 ob 08:09
Moram na portal 24kur da preverim kako z njivhovo strašno napovedjo o tem (kje bo začeli prvo snežiti...)
Voly
# 26.11.2017 ob 09:37
Napoved vremenarjev je bila odlična, prav vse kar so napovedali se je uresničilo.
heristalski166
# 26.11.2017 ob 09:55
precej plundrasto, ampak ceste mi zgledajo že čist prevozne
Miki Mause
# 26.11.2017 ob 11:46
na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih voda

žalostno, žalostno. vsako leto le na slabše gre....malo dežja pade pa so že hiše poplavljene zaradi meteornih vod....včasih tega ni bilo, ker se je vedelo kaj pomeni beseda VZDRŽEVANJE....danes ni pa nič od tega razen telefonski klic na 112 in sred noči pokonc v intervencijo klicati gasilce, zaradi takih blesavih zadev, da 5minut pred katastrofo rešujejo vesoljni potop. vsako leto gre na slabeš....
mineral
# 26.11.2017 ob 14:51
Zaenkrat kaže, da bo v sredini drugega tedna v notranjosti
države padlo kar precej snega (kranj 30 cm).
Bomo videli, če ne tudi kidali.
snezenimozz
# 26.11.2017 ob 12:50
napoved je bila zelo točna! Za sredo in četrtek pa je še zelo nezanesljivo, ne pričakujte preveč!
heristalski166
# 26.11.2017 ob 10:51
vse plava kaplja in curlja ne bo nič iz snežnega moža
HOR
# 28.11.2017 ob 14:53
Od četrtka, do sobote pa bo spet nova doza snega "presenetila" cestarje in voznike...
kawboy
# 26.11.2017 ob 11:13
Napisati bi morali tako, da tam kjer se bo sneg obdržal (po nekaterih nižinah) oziroma se ne bo snegčez dan stalil tam bo sneg tudi ostal, saj bodo nočne in jutranje temperature krepko pod lediščem in bo zato tam sneg ponoči zmrznil. Po dnevi pa ne bo tako toplo, da bi tisto kar bo ponočni zmrznilo, podnevi tudi skopnelo.
davide
# 26.11.2017 ob 12:20
Ornk ga je zamedl ejga
Kazalo