Poletje se bo koledarsko končalo 22. septembra. Foto: EPA
Poletje se bo koledarsko končalo 22. septembra. Foto: EPA

Če je zadnjih nekaj dni zaznamovalo deževno vreme z nič kaj poletnimi temperaturami, bodo naslednji dnevi toplejši in z več sonca, je napovedal meteorolog na agenciji za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Danes, v torek, bo prevladovalo sončno vreme, popoldanske nevihte bodo malo verjetne. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija. V sredo bo na Primorskem večinoma jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

V četrtek bo spet večinoma sončno. Pihala bo šibka do zmerna burja. Po Gregorčičevih besedah v drugi polovici tedna kaže na vsaj krajši vročinski val, od nedelje naprej pa so spet mogoče padavine z nekoliko nižjimi temperaturami, a še vedno nad 25 stopinj Celzija.

Kot je pojasnil, so nekoliko obilnejše padavine v zadnjem času poskrbele za dovolj vodnih zalog, zato tudi v primeru vročinskega vala najverjetneje ne bo posebnih težav.

Napovedi za poletje kažejo na od 60- do 70-odstotno verjetnost za toplejše poletje od povprečja. "Zahodna Evropa naj ne bi imela kakšne hujše vročine, medtem ko bo bolj proti vzhodu vse bolj vroče," je povedal Gregorčič.

Od koledarskega poletja se bomo poslovili 22. septembra ob 16.21.