Foto:
Foto:

44-letni Frederic Desnard je v ponedeljek na delovno sodišče vložil tožbo in zahteva 360.000 odškodnine, ker da ga je delo spremenilo v "profesionalnega zombija". Desnard, ki je bil za svoje delo v podjetju Interparfums plačan več kot 80.000 evrov na leto, je bil sedem mesecev bolniško odsoten, ko ga je delodajalec septembra 2014 odpustil.

Desnardov odvetnik Montasser Charni je zatrdil, da je zaradi posledic zdolgočasenosti njegov varovanec doživel epileptični napad med vožnjo, kar je vodilo v prometno nesrečo, zaradi katere je za več dni padel v komo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Desnard se je v podjetju Interparfums kot menedžer zaposlil decembra 2006. Na začetku je bil po trditvah odvetnika dober uslužbenec in popolnoma predan službi. A leta 2009 so se Desnardove delovne obveznosti zmanjšale, po letu 2012, ko je podjetje izgubilo pomembno naročilo in je moralo začeti odpuščati delavce, pa je Desnard imel še manj dela. Večino časa je tako samo opravljal določene obveznosti za vodjo podjetja, je dejal njegov odvetnik.

Ni se upal pritožiti

To je Desnarda do trditvah odvetnika "moralno in še posebej fizično uničilo", a se ni upal pritožiti, saj je bil srečen, da ima lahko službo v tako težkih gospodarskih časih. A obenem ga je dolgočasno delo "profesionalno ubijalo", je dodal Charni. Odvetnik podjetja je zatrdil, da se Desnard nadrejenim ni nikoli pritožil zaradi svojih delovnih pogojev, se je pa v preteklosti že pritožil na delovno sodišče, da je na svojem delovnem mestu preobremenjen. Sodba v tem primeru naj bi predvidoma padla 27. julija, še piše AFP.

Foto: Reuters (fotografija je simbolična)