Foto:
Foto:

Kot so sporočili iz Mestne občine Velenje, so lani razdelili 18 ton sadja, zelenjave, žit, testenin, pečenega mesa, sendvičev in ostalih mesnih izdelkov ter 53.000 kosov kruha, pekovskega peciva, mlečnih izdelkov, mleka in jajc. Največjo količino hrane so razdelili decembra, in sicer dve toni, najmanj avgusta, ko so razdelili eno tono hrane.

Projekt koordinira Zveza Lions klubov Slovenije

V Velenju prevzem hrane organizirajo prostovoljci Lions kluba, Rotary kluba, območnega združenja Rdečega križa Slovenije in velenjske območne organizacije SD. Prevzem hrane poteka vsak dan po obratovalnem času trgovin, tudi med vikendi in prazniki, prostovoljci pa nato viške hrane dostavijo v zbiralnico, kjer jo primerno shranijo do naslednjega jutra.

S projektom bodo nadaljevali tudi letos

Zjutraj hrano izmenično prevzamejo prostovoljci različnih društev in zaposleni v Centru za socialno delo Velenje, ki hrano na podlagi seznamov razdelijo socialno ogroženim posameznikom in družinam. V Velenju hrano donirajo Mercator, Interspar Šalek Selo, Interspar Velenjka ter Spar Center, s projektom viški hrane pa bodo nadaljevali tudi letos, še navajajo na velenjski občini.

Foto: Reuters