Ukradena relikvija papeža Janeza Pavla II. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Ukradena relikvija papeža Janeza Pavla II. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Policija je našla škatlo s kosom oblačila v bližini komune za odvisnike. "Teh treh mladeničev ne poznam, vendar menim, da imajo polno odpuščanje papeža Janeza Pavla II. in tudi nas," je sporočil pomožni škof iz L'Aquile Giovanni D'Ercole.

Dragoceno relikvijo (po navedbah združenja San Pietro della lenca na svetu obstajajo le tri ampule s krvjo nekdanjega papeža), ki so jo nepridipravi razstavili, je škof sestavil nazaj, po njegovih besedah pa manjka samo nekaj delcev. Gre za kos blaga, pomočen v kri pokojnega papeža Janeza Pavla II., ki ga je nosil med atentatom na Trgu sv. Petra leta 1981.

Policija tatove še vedno išče.

Janez Pavel II. je imel s cerkvico San Pietro della Ienca posebno vez. V njej naj bi večkrat molil v času svojih obiskov v Abrucih. Najbolj odmeven je bil njegov obisk decembra leta 1995, potem ko je moral zaradi bolezni prekiniti tradicionalni blagoslov urbi et orbi.

Janez Pavel II., papež poljskih korenin, in italijanski papež Janez XXIII., znan kot "dobri papež", sta bila razglašena za blažena. 27. aprila letos naj bi bil papež Janez Pavel II. razglašen za svetnika.