Prometni klub RSS

Aktualno prometno poročilo

30. 08. 2014, 13.23

Po podatkih Prometno-informacijskega centra na štajerski avtocesti ni več zastojev pred cestninsko postajo Vransko, je pa promet zdaj od Vranskega proti Ljubljani povečan.

Pred predorom Karavanke je kolona proti Avstriji dolga 4 kilometre. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočamo izvoz Lipce.

Na zahodni ljubljanski obvoznici zastoj proti Primorski sega na gorenjsko avtocesto do predora Šentvid.

Promet v koloni poteka tudi na celotni vzhodni in južni ljubljanski obvoznici proti Golovcu in razcepu Kozarje. Predor Golovec občasno zapirajo. Naprej na primorski avtocesti je do cestninske postaje Log promet zelo gost.

Zastoji so še na regionalni cesti Ljubljana - Brezovica - Vrhnika, na cestah Portorož - Koper in Dragonja - Koper v obe smeri ter na cesti Ptuj - Gruškovje, prav tako v obe smeri.

Na pomurski avtocesti proti Mariboru zaradi povečanega prometa na več odsekih občasno nastajajo zastoji.

_

Po podatkih hrvaškega avtokluba je pred mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja kolona vozil proti Sloveniji dolga 8 kilometrov in sega na istrski ipsilon.

Na mejnih prehodih Starod in Jelšane vozniki na vstop v državo čakajo pol ure, na Dragonji pa pol ure čakajo na vstop v državo in izstop iz nje.

Sledijo prometne informacije v angleškem jeziku: