Prometni klub RSS

Aktualno prometno poročilo

29. 05. 2016, 17.49

Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče med Logatcem in Vrhniko zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani. Promet je tam močno oviran. Zastoji so vse od Senožeč proti Vrhniki in na regionalni cesti Planina-Logatec med Grčarevcem in Logatcem in Logatec-Vrhnika. Pot se od Kopra proti Ljubljani podaljša za eno uro. Možen je obvoz po cesti Cerknica-Rakitna.

Po podatkih hrvaškega avtokluba je pred mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje proti Sloveniji približno 5 kilometrov dolg zastoj, ki se razteza tudi na istrski ipsilon in približno 3 kilometre dolg zastoj pred mejnim prehodom Sočerga.

Na mejnemu prehodu Gruškovje vozniki osebnih vozila na vstop v Slovenijo čakajo do pol ure.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti med priključkom Fram in razcepom Slivnica, na cestah Sečovlje-Portorož-Izola in Dragonja-Šmarje-Koper ter na ljubljanski severni obvoznici med Zadobrovo in Tomačevim proti Bežigradu in na zahodni obvoznici od Brda proti Kozarjam

Pred predorom Karavanke je približno 4 kilometre dolg zastoj proti Avstriji. Voznikom namenjenim proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Lipce.