Trenutno se predvaja:
11. junij 2018 ob 10:41Novice

Gradnjo podmorskega izpusta meteornih vod v Portorožu vendarle zaključujejo

Izvajalec, koprski Grafist, bi moral dela zaključiti konec aprila. A kot pojasnjujejo, so se ta zavlekla zaradi podvrtavanja, s katerim so cev speljali do pomola brez prekopavanja glavne ceste.
Na očitke nekaterih krajanov, da mulja ob vpenjanju cevi na morsko dno ne odlagajo, kot bi v teh primerih morali, v Grafistu odgovarjajo, da delajo po pravilih. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Kopenski del podmorskega izpusta meteornih vod, ki so ga začeli graditi februarja, je zaključen, nam je povedal direktor Grafista Branko Vidovič. V preteklih dneh so v morju začeli polagati še okrog 350 metrov cevi, ki ima več kot meter premera. Ob tem nekateri krajani izvajalcu očitajo, da z izkopanim muljem ne ravna pravilno, saj naj bi ga odlagal kar v morje. V Grafistu očitke zavračajo in zagotavljajo, da morska dela potekajo po vseh pravilih. Kot pojasnjuje Vidovič, izkopani mulj začasno odlagajo na maono, nato pa z njim spet zasujejo nosilce za cev na morskem dnu.

Kako potekajo dela, preverjajo tudi na območni enoti Zavoda za varstvo narave. Kot pojasnjujejo, bi nepravilno odložen mulj v primeru razburkanega morja lahko razneslo po celem zalivu. To je lahko neprijetno za kopalce, dodajajo, predvsem pa škodljivo za morsko rastje.

Podmorski izpust meteornih vod bo sicer preprečil, da bi ob večjih nalivih, poplavljalo lokale in parkirna mesta vzdolž glavne portoroške prometnice. Vlagatelj, Kempinski Palace, bo za naložbo odštel milijon evrov. Izpust je dolžan zgraditi na osnovi pogodbe, ki sta jo sklenila še piranska občina in nekdanji lastnik hotela, Istrabenz turizem.

Lea Širok


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki