Trenutno se predvaja:
2. oktober 2017 ob 08:09Novice

Dražje otroško varstvo v zgornji Vipavski dolini

Zaradi zvišanja najnižjih plač je Vrtec Ajdovščina, ki pokriva tudi občino Vipava, zvišal cene, povprečno za dobre tri odstotke.
Enota Vipava.
Otroški vrtec Ajdovščina, enota Vipava.

Vrtec Ajdovščina, ki zagotavlja otroško varstvo tudi v sosednji občini Vipava, z današnjim dnem uvaja višje cene programov. Ti so se podražili že marca, razlog za tokratno zvišanje pa je v odpravljanju plačnih nesorazmerij za najnižje plačane v javnem sektorju.

Z ureditvijo plač pridobivajo zaposleni v administraciji in računovodstvu, tehnično in pomočniško osebje do tri plačne razrede, neupoštevanje tega v ekonomski ceni programov pa bi pomenilo vsaj 10.000 evrov manj na mesec za plače. To bi Vrtec Ajdovščina pahnilo konec leta v izgubo, je prepričana ravnateljica Alenka Močnik.

Kaj pa pomenijo nove cene za starše?: "Zelo različno, tam od 9 ali 10 evrov je višji strošek. Se pa to seveda razdeli na občino in na starše. V povprečju, če poračunamo, je ekonomska cena višja za dobre tri odstotke," je odgovorila ravnateljica.

Predlagano zvišanje sta podprla tako ajdovski kot vipavski občinski svet. Župan Vipave Ivan Princes je pojasnil: "To pomeni, da bomo plačevali približno 1.500 ali 2.000 evrov več na mesec, vendar, ker je vse v skladu z zakonodajo o plačnih nesorazmerjih, moramo to sprejeti in smo sprejeli."

V Vrtcu Ajdovščina je skupaj 1.020 otrok, prostih mest ni, s potrjenim rebalansom proračuna pa so v Vipavi pripravljeni na širitev tamkajšnjega vrtca.

Prispevek Valterja Preglja:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki