Trenutno se predvaja:
28. oktober 2016 ob 19:09Novice

Nad Izolo gradijo hotel, v Portorožu obnavljajo zdravilišče

V hotelskem naselju Belvedere bodo porušili prostore recepcije in uprave ter za 2,6 milijona evrov zgradili 16-sobni hotel. V hotelu Riviera bodo za 2 milijona evrov obnovili bazenski kompleks.
Računalniški model novega hotela Belvedere.
Računalniški model novega hotela Belvedere.

Zaradi praznikov, ki so podaljšali konec tedna, in lepega vremena, je k morju prišlo več turistov, kot je običajno za ta letni čas. V nekaterih hotelih ni več mogoče najti proste sobe. Oktobra pa se so se začela tudi gradbena dela ob dveh večjih naložbah turističnega gospodarstva. V Portorožu obnavljajo zdraviliščni del hotela Riviera, nad Izolo pa gradijo nov hotel.

V hotelih Lifeclass Portorož so začeli obnavljati bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo. Potem ko so letos odprli prenovljen Hotel Slovenija s petimi zvezdicami, se zdaj lotevajo največje naložbe v termalni kompleks v Sloveniji. Zanjo bodo odšteli dva milijona evrov. Vodja prodaje Alen Miloševič: "Gre za popolno rekonstrukcijo. Namenjena je temu, da vcepimo tudi novo zgodbo, ki je povezana z nedavno prenovo hotela Slovenija. Noter bomo poleg morske vode dali zgodbo solin, torej zgodbo, ki prihaja iz našega kraja." Obnovljen termalni kompleks v hotelu Riviera bo pričakal goste pred božičem.

Med gosti prevladujejo Avstrijci in Italijani, na tretjem mestu so domači gostje. Med jesenskimi počitnicami so z obiskom več kot zadovoljni: "V povprečju, skozi ves teden, smo skoraj 80-odstotno zasedeni. So pa seveda tudi termini, pred prvim novembrom, ko smo polno zasedeni," je še povedal predstavnik hotelov Lifeclass.

Oktober je bil tudi za ostale ponudnike dober mesec, pravijo v Turistični pisarni Portorož. V povprečju so zabeležili 30 odstotkov več obiska kot v lanskem enakem obdobju.

Gradbeni stroji so te dni zabrneli tudi v izolskem hotelskem naselju Belvedere: "Na mestu, kjer sta bili do zdaj recepcija in uprava, bo zrasel nov hotel s štirimi zvezdicami. Imel bo 16 sob, eno suito in en apartma, v kletnih prostorih pa bo wellness. Posebnost bo, da bo hotel povezan z obstoječo restavracijo z zastekljenim hodnikom," je pojasnila Sara Gombač Settomini, ki skrbi za prodajo v Hotelu Marina in Resortu Belvedere. Naložba je vredna 2,6 milijona evrov. Z novim hotelom bi radi pritegnili tudi poslovneže, ki doslej niso bili pogosti obiskovalci tega hotelskega naselja. Med novoletnimi prazniki tja najraje pridejo Slovenci, poleti pa so zabeležili precejšen porast turistov iz Skandinavije in Belgije.

Prispevek Nataše Ugrin Tomšič:


Zadnji prispevki