Trenutno se predvaja:
11. september 2017 ob 18:28Novice

Pogodbo so prekinili, najemnino še plačujejo

Urad za integracijo in oskrbo migrantov bo pogodbo z lastnicama nesojenega integracijskega doma na Škofijah prekinil po izteku trimesečnega odpovednega roka.
Stavba na Škofijah, ki jo je država najela za nastavitev azilantov, vendar načrta ni izpeljala in je najemno pogodbo prekinila. Foto: Tjaša Škamperle
Stavba na Škofijah, ki jo je država najela za nastavitev azilantov, vendar načrta ni izpeljala in je najemno pogodbo prekinila. Foto: Tjaša Škamperle

Urad za integracijo in oskrbo migrantov je, kot smo že poročali, prekinil pogodbo o najemu stavbe na Škofijah, kjer je načrtoval nastanitev beguncev z mednarodno zaščito. V uradu odločitve o prekinitvi danes niso pojasnili, povedali so le, da je šlo za sporazumno prenehanje pogodbe. Ker pa je v njej določen trimesečni odpovedni rok, država za objekt v tem času še vedno plačuje najemnino.

Kot je znano, je notranje ministrstvo še pred ustanovitvijo urada za integracijo podpisalo pogodbo z lastnicama o najemu nekdanjega hostla na Škofijah, v katerem bi namestili begunce z mednarodno zaščito, a objekta ni nikoli prevzelo. Krajani so namreč nasprotovali, da bi v njihov kraj prišle osebe, ki potrebujejo integracijo. Sredi poletja je urad pogodbo sporazumno prekinil, kar naj bi se dokončno zgodilo v začetku oktobra. Koliko je preurejanje prostorov do zdaj stalo državo, še ni znano.

V Krajevni skupnosti Škofije, ki so jo pogovori o tej temi vselej obšli, tudi tokrat o prekinitvi uradno niso bili obveščeni.

Begunce bo urad namestil v štiri stanovanja na Škofijah in v Kopru, ki jih je ponudil koprski občinski stanovanjski sklad. Kdaj bodo begunci prišli, na skladu še ne vedo.

V Slovenski Istri ostaja v igri še ena lokacija za primer povečanega prihoda migrantov v našo državo, to je objekt notranjega ministrstva na Debelem rtiču, kjer bi jih namestili le za krajši čas.

T. Š.


Zadnji prispevki