Trenutno se predvaja:
17. avgust 2018 ob 15:52Novice

Ponoči so po Portorožu razbijali parkirne avtomate

Iz Javnega podjetja Okolje Piran so sporočili, da so poškodovali šest naprav. Škodo ocenjujejo na več kot 40.000 evrov. Začasno bodo na glavno ulico postavili avtomate iz Lucije.
Delavci piranskega komunalnega podjetja so zjutraj našli portoroške parkirne avtomate v takšnem stanju. Foto: Radio Koper

Delavci okolja so zjutraj ugotovili, da je ponoči nekdo s težkim orodjem poškodoval šest parkirnih avtomatov na cesti Obala v Portorožu, natančneje na območju od Hostla Soline v Luciji do odbojkarskega igrišča v Portorožu. Nastala škoda po prvih ocenah znaša približno 6.000 do 7.000 evrov na parkomat, skupno okoli 40.000 evrov.

Direktor Okolja, Alen Radojkovič, je pojasnil, kako nameravajo odpraviti škodo: "Dobavni rok novih parkomatov je gotovo trideset ali več dni, kar pomeni, da bomo teh šest fizično polomljenih parkomatov odstranili in na njihovo mesto prenesli in postavili parkomate iz Lucije, to pomeni iz okolice TPC-ja. Škatla, ki drži denar, je dobro zaščitena. Ima tudi dodatne senzorje, ki pa niso zaznali, da bi človek lahko prišel do samega denarja. To pomeni, da do same kraje ni prišlo."

Za zdaj Okolje poziva uporabnike, naj parkiranje plačujejo s pomočjo mobilnih telefonov.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki