Trenutno se predvaja:
24. april 2018 ob 19:52Novice

Shod v podporo "nevidnim delavcem" v pristanišču

Pred Taverno se je zbralo več deset ljudi, ki tako kot sindikati nasprotujejo prihodu novih posrednikov med Luko Koper in pristaniškimi delavci.
Pred koprsko Taverno so priredili shod v podporo zaposlenih pri izvajalcih pristaniških storitev. Foto: Radio Koper

V Kopru je bil popoldne protestni shod v podporo delavcem, ki prek izvajalcev pristaniških storitev delajo za Luko Koper. Ta je sicer predstavila tristebrni model njihovega nadaljnjega zaposlovanja, ki pa pri sindikatih ni naletel na odobravanje. Z današnjim shodom so zato želeli pospešiti pravičnejšo rešitev.

Organizatorji shoda zavračajo tako imenovani tristebrni model zaposlovanja IPS delavcev v Luki Koper, pojasnjuje generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije, Damjan Volf: "Ne pristajamo na nikakršno logiko, da bi delavci še kadarkoli delali v Luki Koper preko kakršnegakoli posrednika."

Iskanje prave rešitve se vleče že predolgo, pa dodaja predsednik Konfederacije sindikatov 90, Peter Majcen: "Nestrpnost med delavci je vse večja, nezadovoljstvo ravno tako in tudi nezaupanje v to, ali bo sploh do kakšne dobre rešitve prišlo."

Goran Lukič iz društva Delavska svetovalnica pravi, da je treba delavce končno postaviti v ospredje: "To hočemo doseči, ne pa, da jih prestavlja iz enega nezakonitega modela v drugi čuden in ne vem kakšen model."

Besedo so dobili tudi delavci, ki jih sicer na shodu ni bilo veliko. Eden je dejal: "Danes smo se odločili, da se pokažemo, zato da stopimo skupaj, da nas vidijo."

Shod je spremljal tudi Đorđe Šmitran iz družbe Šmitran d. o. o., ki med IPS podjetji velja za svetlo izjemo: "Dvomim, da bo iz te moke kaj kruha – da bi se zaposlili IPS delavci v Luko Koper. Za zdaj."

Čez dva dni naj bi o strategiji zaposlovanja delavcev iz IPS razpravljal tudi nadzorni svet Luke Koper.

Prispevek Jasne Preskar:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki