Trenutno se predvaja:
14. januar 2018 ob 08:47Novice

V Boljuncu nastaja novo logistično središče

V Boljuncu nastaja novo logistično središče, ki bo obenem prvo prostocarinsko območje v Evropi. Poleg pristaniških in logističnih dejavnosti se bodo na tem območju ukvarjali tudi s posebnimi proizvodnimi dejavnostmi.
Primorski dnevnik/DAMJ@N|Veliki hali tovarne Wärtsilä, ki ju je odkupila družba Interporto.
Veliki hali tovarne Wärtsilä, ki ju je odkupila družba Interporto. Foto: Primorski dnevnik/DAMJ@N

Logistično središče, ki so ga formalno ustanovili pred dnevi, se bo kmalu začelo razvijati na delu območja tovarne velikih motorjev Wartsila v dolinski občini, ki ga je odkupila družba Interporto Trieste iz Fernetičev. Za 260.000 kvadratnih metrov zemljišča in dve pokriti hali so odšteli 21 milijonov evrov.

Pomembno vlogo pri tem poslu sta imeli deželna vlada in še zlasti Oblasti pristaniškega sistema vzhodnega Jadrana. Na sodobnem trgu so se namreč razmere močno spremenile, saj je treba glede na povpraševanje skupaj ponuditi pristaniške dejavnosti, železniške povezave in logistiko. Ponudba bo v tem primeru obogatena tudi z možnostjo ustanovitve prostocarinskega območja.

Novo središče se bo začelo oblikovati takoj. Že prihodnji mesec bodo zaključili načrtovanje, maja bodo objavili javne razpise za obnovo skladišč in celotnega območja. Čez leto dni naj bi to območje zaživelo, obnovljene hale pa bodo začeli uporabljati takoj, ko bodo obnovljene.

V novi družbi sta kot delničarja tudi tržaška in repentabrska občina, vanjo pa naj bi vstopila tudi dolinska, saj je novo logistično središče na njenem območju.

Lado Bandelj


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki