Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Na Pobrežju v Mariboru je v enem od tamkajšnjih blokov popoldne odjeknila močna eksplozija. Poveljnik Gasilske brigade Maribor Primož Osojnik je v izjavi za Radio Maribor pojasnil, da je šlo za eksplozijo zemeljskega plina. Do nje je prišlo v tretjem nadstropju enega od blokov, pri tem pa je ta etaža skoraj povsem uničena: "Malo pred 16. uro smo smo dobili klic o eksploziji plina v stanovanju. Takoj smo se odpravili na samo lokacijo. Prva slika je bila precej dramatična. Iz stanovanja, kjer je prišlo do eksplozije, je gorelo. Nekaj ljudi se je že samih evakuiralo, nekaj smo jih mi."

Poškodovanih je več ljudi, je še povedal Osojnik: "Ena oseba je bila huje poškodovana, na njo smo nateleli v stanovanju, kjer je prišlo do eksplozije. Štirje osebe pa so lažje poškodovane."

Vodja službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitel pa je v izjavi za medije na kraju dogodka povedal, da želijo najprej zagotoviti varnost vseh, šele nato bodo začeli z ogledom, zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka: "Zaenkrat o vzroku dogodka ne moremo povedati drugega kot to, da je nastalo veliko razdejanje, in da je viden epicenter dogodka. Zaradi česar pa se je dogodek zgodil, pa je še preuranjeno govoriti," je pojasnil Kitel.