Prva v seriji stavk v javnem sektorju je stavka, ki jo organizira pogajalska skupina pod vodstvom Jakoba Počivavška. Foto: BoBo
Prva v seriji stavk v javnem sektorju je stavka, ki jo organizira pogajalska skupina pod vodstvom Jakoba Počivavška. Foto: BoBo

V Zdravstvenem domu Adolfa Drolca Maribor in UKC Maribor sta sprejem in obravnava pacientov potekala brez posebnosti. To so potrdili tudi čakajoči v UKC:

Mariborske lekarne so bile med 10. in 13. uro zaprte, z izjemno dežurne enote pri UKC.

Na fakultetah Univerze v Mariboru so odpadla predavanja in nekateri izpiti. Njihove strokovne službe nimajo uradnih ur, prav tako ne knjižnice. Zaprte so tudi Univerzitetna knjižnica, vse enote Mariborske knjižnice in lenarška knjižnica.

Stavkajo tudi na upravnih enotah, finančni in geodetski upravi in centrih za socialno delo, kjer opravljajo samo najnujnejše zadeve.

V. d. načelnice mariborske Upravne enote Anita Fras:

Vsi krajevni uradi in pisarne v Prešernovi so ostali zaprti.

Samo urgentne zadeve so danes reševali tudi na mariborskem CSD-ju. Direktorica Marjana Bravc:

Vsi mariborski javni vrtci so bili odprti. Na Dvojezično osnovno šolo I v Lendavi, kjer so se pridružili stavki, danes ni prišel nihče od 500 otrok, čeprav bi jih tam sprejeli.

Stavki smo se pridružili tudi na RTV-ju, poteka pa v obliki opozarjanja na položaj zaposlenih. Predsednik koordinacije novinarskih sindikatov Tomaž Karat:

In kaj si o današnji stavki javnega sektorja mislijo vprašani v naši anketi?