Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Rotovška enota Mariborske knjižnice je brez delujočega ogrevanja že od poletnih mesecev. Zaradi poroznosti je namreč počil toplovod. Za skoraj 19 tisočakov ga bo zdaj popravilo podjetje Polše. Časa ima 20 dni. Direktorica knjižnice Dragica Turjak upa, da bodo na toplem še pred hladnejšim obdobjem leta.

To pa je le ena od težav v propadajoči zgodovinski zgradbi. Marca je na stranišču odpadel del stropa, sanirani omet pa zdaj spet odstopa. Težave imajo tudi z električnimi in vodovodnimi napeljavami. Velik problem pa je še zamakanje skladišča v kleti. Občina je sicer že izdelala elaborat sanacije, potrebnih 75 tisoč evrov pa nameravajo zagotoviti v proračunu za prihodnje leto.

Še pravi direktorica knjižnice. Celostne rešitve pa še vedno ni. Župan Andrej Fištravec je predlagal že šest lokacij, kamor bi knjižnico preselili, a so vsi predlogi za zdaj propadli. Po dveh nesklepčnih sejah mestnega sveta je novo obljubil za minuli četrtek, a je ni sklical. Kdaj bodo tematiko spet obravnavali, še ni sporočil.