Foto: Radio Maribor/Televizija Maribor
Foto: Radio Maribor/Televizija Maribor

Mariborska občina se z Družbo za upravljanje terjatev bank pogaja o nakupu ene od nepremičnin v središču mesta za potrebe Mariborske knjižnice. Šlo naj bi za nedokončano stavbo Centrum v Ulici slovenske osamosvojitve.

Mariborski podžupan za družbene dejavnosti Saša Pelko sicer ni želel potrditi, da je za selitev Mariborske knjižnice z Rotovškega trga predvidena prav omenjena stavba, razkril pa je, da naj bi nakup in obnova na ključ stala od 7 do 8 milijonov evrov. Pristojne službe že pripravljajo potrebno dokumentacijo, svetniki pa naj bi o nakupu in obnovi Centruma morda odločali že konec avgusta.

In kdaj hipotetično bi se lahko Mariborska knjižnica selila v novi dom? "Mi pričakujemo odkup v letošnjem letu, investicija sama v prihodnjem letu, selitev knjižnice pa sredi leta 2020. To je res okviren podatek", je še poudaril Pelko.

V Mariborski knjižnici novo rešitev ocenjujejo kot ne najbolj primerno. Direktorica Dragica Turjak in predsednica sveta zavoda Majda Potrata poudarjata, da je bila stavba predvidena za poslovno in stanovanjsko dejavnost, zato ni bo najbolj primerna za knjižnično.