Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Osvežitev v vodi ali posedanje v senci, po možnosti s kozarcem hladne pijače ali sladoledom v roki – tako se v teh vročih dneh hladijo obiskovalci edinega mariborskega javnega poletnega kopališča. Ob dopoldnevih se v bazenih hladijo zlasti otroci in mladina na počitnicah, mnoge spremljajo stari starši.

Med tednom dopoldne na Otoku pretirane gneče ni, popoldne in proti večeru pa se kopališče dodobra napolni.

"Vsak dan naštejemo 1000, med vikendi 1.500 kopalcev, tako da se vročinski val zelo pozna, kar nam po muhastem juliju zelo ustreza," pravi Aleš Antolinc iz zavoda Športni objekti Maribor.

Če se bo sončno vreme nadaljevalo, bodo do konca sezone našteli približno toliko kopalcev kot lani. Doslej so našteli manj obiskovalcev kot v enakem lanskem obdobju, okoli 20.000, predvsem zaradi slabega vremena v juliju. "Upamo, da nam bo do konca avgusta uspelo doseči število 40.000 kopalcev," dodaja Antolinc.

V teh dneh so na Mariborskem otoku polni ne le bazeni, pač pa tudi športni tereni. Obiskovalci lahko brezplačno igrajo odbojko na mivki, badminton, namizni tenis, bilijard in ročni nogomet; imajo tudi kotiček za otroke.

Voda v bazenih ima ta hip že 26 stopinj, kopališče pa bo odprto do 2. septembra. Medtem se obnova tega 88 let starega mestnega kopališča znova odmika. Do nje letos zagotovo še ne bo prišlo.