Trenutno se predvaja:
9. februar 2018 ob 11:44Nagradne igre

Z Radiem Koper na Valentinov koncert Marka Hatlaka

V Gledališču Koper bo Marko Hatlak nastopil skupaj s Kapobando ter posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim.
Marko Hatlak bo s Kapobando in Vlatkom Stefanovskim v Kopru nastopil v petek, 16. februarja 2018. Foto:MH

Marka Hatlaka bo spremljal tudi Vlatko Stefanovski.

Uveljavljeni harmonikar Marko Hatlak prihaja v Koper. Na tujih in domačih koncertnih odrih pojavlja od leta 2000. Igral je kot solist s simfoničnimi orkestri v Sloveniji in v tujini – Moskovska filharmonija, Jenska filharmonija, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija z dirigenti En Shaom, Markom Letonjo, Davidom De Villiersom, Karmino Šilec in drugimi. V komornih zasedbah s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki – s Stefanom Milenkovićem, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Hussongom, Uno Palliser, Neil Innes in Tommyjem Emmanuelom, Matejem Bekavacem, Mojco Zlobko in Karmen Pečar ter v tango in etno zasedbah – Marko Hatlak & Funtango, Stefan Milenkovič, Marko Hatlak in Ars tango ter Terrafolk. V tem času je posnel številne plošče z repertoarjem tanga, sodobne, baročne, klasične in etno glasbe. Ustvarjal je glasbo za film in teater, kot tudi otroške predstave.

Etno zasedba Kapobanda združuje pod svojim imenom harmonikarja in vokalista Marka Hatlaka, klarinetista Gorana Bojčevskega, kitarista Miho Megliča in kontrabasista Roka Hozjana. Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, ti štirje glasbeniki navdušujejo s prepletom različnih slogov: Poslušalcem predstavijo skladbe iz celotnega Balkana, črpajo iz zapisov klasičnih kompozicij, tanga, klezmerja, na njihovem repertoarju so tudi ljudske skladbe severnih dežel. Skupni imenovalec na prvi pogled raznolikih slogov, razpoloženja in energičnosti skladb predstavlja vrhunska interpretacija klasično in jazzovsko izšolanih članov zasedbe.

Vlatko Stefanovski je svojo glasbeno kariero začel v skupini LEB I SOL, enemu najpomembnejših glasbenih akterjev na področju takratne Jugoslavije. V 90. letih je razvil uspešno solistično kariero in posnel številne albume, nato pa začel raziskovati makedonsko glasbeno izročilo, kar je postavilo v novo luč njegovo akustično delo. Stefanovski je v svojo glasbeno pot vpisal sodelovanje s številnimi mednarodno priznanimi glasbenimi imeni in sestavami: Tommy Emmanuel, Gibonni, Stefan Milenkovic, Toni Levin, London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Big Band RTV Slovenija, Slovenska Fiharmonija … Stefanovski je poznan po svojstveni tehniki igranja kitare, s katero oblikuje poseben razpoznaven ton. S svojim Vlatko Stefanovski triom je igral širom po svetu. Univerza Sv. Cirila in Metoda iz Skopja mu je podelila častni doktorat iz področja umetnosti.

NAGRADNA IGRA

Radio Koper v sodelovanju z organizatorji podarja brezplačne vstopnice za obisk koncerta. Naloga pa je preprosta. Napišite nam, zakaj bi radi obiskali koncert in koga bi vzeli s seboj. Izbrali bomo najlepše, najbolj zanimive, najbolj romantične, najbolj raznolike odgovore.

Pišete nam lahko na radiokopernagrajuje@rtvslo.si. Ne pozabite pripisati tudi svoje osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefonska številka). Nagrajence bomo izžrebali v sredo, 14.2.2018. Na dan Sv. Valentina :)

Tokratni nagrajenci so: Metka Bogataj, Barbara Plaznik, Nevija Koren, Sara Novakovič in Venčko Petrič. Čestitamo.

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov radio.koper@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki