Trenutno se predvaja:
14. julij 2017 ob 06:12Novice

Ankaran bo "domače" tekme igral v - Dravogradu!

"Prosimo za razumevanje, saj si takega razpleta v NK Ankaran Hrvatini zagotovo nismo želeli," so zapisali na klubski spletni strani.
false
Pred tremi tedni so ankaranski nogometaši trenirali v Slovenj Gradcu. Takrat so še upali, da bodo svojo prvo sezono na najvišji ravni odigrali na koprski Bonifiki. Niti sanjalo pa se jim ni, da bo Koroška njihov dom vse leto. Foto: Primož Čepar

Z Nogometne zveze Slovenije so v četrtek sporočili, da bo Ankaran, novinec v prvi ligi, svoje tekme gostil na Koroškem. Na stadionu Dravograda, ki je 225 kilometrov oddaljen od sedeža primorskega kluba, bo že v soboto tekma prvega kroga med Ankaranom in Triglavom. Ta bo zaprta za javnost, po neuradnih informacijah zato, ker so se Ankarančani za novo domovanje odločili prepozno, da bi lahko pridobili ustrezna dovoljenja za javno prireditev.

Kot je znano, stadion pri sv. Katarini v Ankaranu ne ustreza merilom za igranje v prvi ligi. Že v spomladanskem delu prejšnje sezone v drugi ligi je moštvo igralo na Bonifiki v Kopru. Po napredovanju v prvo ligo (zaradi izključitve FC Koper) so v Ankaranu trdili, da imajo s koprskim Zavodom za šport in mladino veljavno pogodbo do leta 2018. Kljub temu so čez čas sporočili, da bodo tekme prve lige gostili v Sežani. To je veljalo do včeraj zvečer.

Še v sredo ob 18. uri je bila na stadionu Rajka Štolfe prijateljska tekma med domačim Taborom in Ankaranom. Nato so člani ankaranskega moštva izvedeli, da bodo morali v Dravograd. Po neuradnih informacijah naj bi v Sežani v zadnjem trenutku ugotovili, da stadiona ne morejo dati v uporabo Ankarančanom, ker naj bi ti oddali pomanjkljivo prošnjo.

Odgovorni iz ankaranskega kluba so bili v četrtek popoldne še na pogovorih v Dravogradu. Danes, v petek, 14. julija, so na klubski spletni strani objavili izjavo za javnost predsednika društva Sebastjana Dvojmoča, ki opisal sosledje dogodkov, na koncu pa sporočil: "Iskanje odgovora na vprašanje, zakaj so se glede nastopanja NK Ankaran Hrvatini premislili kar v treh različnih krajih, pa prepuščamo raziskovalnemu novinarstvu."

B.K. / STA


Zadnji prispevki