Trenutno se predvaja:
13. julij 2017 ob 18:15Novice

Bodo novogoriški nogometaši v tretje proti Grkom vendarle uspešni?

Ob 21. uri se bo Gorica v Atenah pomerila s Panioniosom. Tekma sodi v okvir drugega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa.
Novogoriški nogometaši so sinoči preizkusili igrišče na Panioniosovem stadionu Nea Smyrni v Atenah. Foto: Marko Lazar
Novogoriški nogometaši so sinoči preizkusili igrišče na Panioniosovem stadionu Nea Smyrni v Atenah. Foto: Marko Lazar

Nocoj ob 21. uri čaka novogoriške nogometaše prva tekma drugega predkroga Lige Evropa. V Atenah gostujejo pri Panioniosu, ki je zadnje grško prvenstvo zaključil na petem mestu in se po devetih letih znova uvrstil v evropsko tekmovanje.

Slovenske podprvake čaka 26. evropski dvoboj. Še tretjič se bodo pomerili z grškim predstavnikom iz Aten. Leta 1999 jih je izločil Panathinaikos, pet let pozneje pa je bil za gol uspešnejši AEK.

O nasprotniku je trener Miran Srebrnič povedal: "Imajo zelo dobro sredino igrišča. So zelo agresivni. Krilni napadalci in napadalci so zelo gibljivi in imajo dobro tehnično znanje, tako da bomo morali biti zares zgoščeni, da nas ne bi s preveliko lahkoto prebijali." Srebrnič bo tekmo najverjetneje začel kar z dvema napadalcema."

Gostitelji, ki so se v sezoni 1998/99 v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev prebili celo do četrtfinala, razmišljajo zgolj o gladki zmagi.

Na stadionu Nea Smyrni, ki sprejme skoraj 12.000 gledalcev, lahko pričakujemo bučno podporo zmeraj temperamentnih grških pristašev. Zbralo naj bi se jih vsaj 5.000. Na tekmo prihaja tudi okrog 10 novogoriških navijačev, ki so se na dolgo pot v Atene odpravili kar s kombijem.

Nocojšnje srečanje, ki se bo po lokalnem času začelo ob 22. uri, torej ob 21. uri po našem, srednjeevropskem času, bodo vodili sodniki iz Portugalske. Glavni bo Hugo Miguel.

Poročilo Marka Lazarja iz Aten:


Zadnji prispevki