Trenutno se predvaja:
18. maj 2017 ob 13:10Novice

Dražba za del premoženja izolskega Galeba neuspešna

Naprodaj je bil Galebov delež v podjetju Skat. Galeb se je močno zadolžil za nakup zemljišča v obrtni coni Sermin. Zdaj bankama dolguje več kot šest milijonov evrov.
Vilijem Orel, največji družbenik podjetja Galeb. Foto: arhiv Radia Koper
Vilijem Orel, največji družbenik podjetja Galeb. Foto: arhiv Radia Koper

Na piranskem sodišču danes ni bilo zanimanja za premoženje izolskega podjetja Galeb. Na razpisani dražbi je bil na prodaj Galebov delež v podjetju Skat, ki je ocenjen na dva milijona evrov.

Galeb je Sberbanki in NLB Leasingu dolžan več kot 6,5 milijonov evrov. Izolska družba, ki jo vodi Vilijem Orel, se je pred desetimi leti močno zadolžila za nakup zemljišča v koprski obrtni coni Sermin. Zemljišče je kupila od koprske občine, zaradi česar se je tudi podjetje Serming znašlo v kazenskem postopku, ki na sodišču še poteka.

Ker posojila Galeb ni vrnil pravočasno, je Sberbanka vložila izvršbo. Posojilo je bilo zavarovano s hipotekami, med drugim tudi na delež v podjetju Skat. To se ukvarja s pisarniškim materialom in ga sodišče prodaja. Gre za drugo dražbo, zato bo s strani cenilca določena vrednost dveh milijonov prepolovljena.

Vilijema Orla, največjega galebovega družbenika, smo vprašali, ali so dolg uspeli poplačati - tako bi bila dražba preklicana, a je dejal, da so pogovori v teku in da jih ne želi pojasnjevati v javnosti. Dražba, ki je za danes razpisana na sodišču v Piranu, ga ne skrbi, meni pa, da Skat ne bo prodan.

Galeb je imel kar nekaj časa sodno prepoved razpolaganja z zemljiščem na Serminu. A tudi odkar blokade ni več, ga ni uspel prodati.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki