Trenutno se predvaja:
10. avgust 2017 ob 14:42Novice

Grafist je obkolil Koper

Mestna občina Koper in družba Grafist sta danes podpisala pogodbo za dokončanje olimpijskega bazena na Bonifiki.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Mestna občina Koper in družba Grafist sta danes podpisala pogodbo za dokončanje olimpijskega bazena na Bonifiki. Grafist je bil v pogajanjih uspešnejši, ponudil je nižjo ceno od tekmeca, družbe Kolektor Koling. Bazen naj bi dokončali do konca prihodnjega leta za 6,7 milijona evrov.

Grafist bo tako za občino uresničeval še enega od že številnih projektov. Poleg olimpijskega bazena, bo Grafist dokončal državno upravno središče v nedokončanem in nasedlem Primorjevem objektu Solis. A še prej morajo počakati na sodno poravnavo med ministrstvom in Heto.

Zavleklo se je tudi pri gradnji nove marine, ki jo namerava Grafist popolnoma obnoviti in zgraditi nove prostore za upravo za pomorstvo. A se je zapletlo, ker zavod za spomeniško varstvo ni dovolil dodatnega nadstropja. Anto Guberac iz Grafista pravi, da so se zdaj uskladili, gradbeno dovoljenje pričakujejo do konca oktobra.

Že v mesecu dni pa naj bi dobili gradbeno dovoljenje za projekt na Vojkovem nabrežju, kjer je imel prostore Rdeči križ. Tam naj bi zrasla stavba z medicinskim centrom in stanovanji. Guberac zatrjuje, da imajo vsa soglasja.

Grafist je prevzel še eno nasedlo naložbo, stanovanjski objekt Zeleni park dve v središču mesta. Odkupil je terjatve propadlega podjetja Prefab 2. Cene ne želi izdati, je pa menda nižja od desetih milijonov evrov.

Grafist prav zdaj zaključuje obnovo nekdanjega kluba Elite, kjer bo japonska restavracija. Do konca leta se bomo odločili, kaj bo z Libertasom, je še napovedal Guberac.

Še naprej pa v zraku visi odločitev o zemljišču v Ankaranu, kjer so Ankarančani želeli urediti pokopališče, Guberac pa razkošna domovanja. Z občino Ankaran se še pogajajo.

Nataša Ugrin Tomšič


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki