Trenutno se predvaja:
19. junij 2017 ob 18:15Novice

Hit bo izplačal 1,35 milijona evrov dividend

Zaposleni v novogoriškem igralniškem podjetju bodo tudi prihodnje leto udeleženi pri dobičku. Na današnji skupščini so imenovali tudi tri nove nadzornike.
Perla, Hit
Foto: BoBo

Za izplačilo dividend bo po sklepu skupščine Hit namenil 1,35 milijona evrov od skupno 3,8 milijona bilančnega dobička v letu 2016. Delničarji so podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu ter imenovali tri nove nadzornike.

Družba Hit je lani poslovala uspešno, nad načrti, in drugo leto zapored ustvarila čisti dobiček. Od skupno 3,8 milijona evrov bodo po sklepu skupščine 1,9 milijona razporedili v druge rezerve, 1,6 milijona ostane nerazporejenih, dobrih 1,3 milijona pa bodo razdelili imetnikom prednostnih delnic. Skupščina je pooblastila predsednika uprave Janeza Mlakarja za sklenitev nove pogodbe o udeležbi delavcev pri dobičku za prihodnje poslovno leto do največ 10 odstotkov čistega dobička.

Predsednik sindikata igralniških delavcev, član sveta delavcev in nadzornega sveta družbe Blaž Aldžić: "Tudi predlog je bil deset odstotkov, ampak za dobo treh let. SDH je podal nasprotni predlog, ki je bil sprejet - se pravi, da pogodba velja za eno leto." Zaposleni dogovorjeni del dobička prejemajo od leta 2014. So zadovoljni, vendar bi seveda raje podpisali pogodbo za tri leta: "Seveda, radi bi imeli, lastniki pa pravijo, da ne gredo v tako pogodbo, zaradi tega, ker se bo Hit lahko prodal in bi bilo to mogoče slabše za pogodbo." Letos bodo zaposleni iz tega naslova skupno prejeli približno 400.000 evrov, vsi enak znesek.

Sicer pa je skupščina danes imenovala tudi tri nove nadzornike. Po odstopu Marina Furlana bo lokalno skupnost zastopal Marjan Pintar - sicer direktor Soških elektrarn Nova Gorica, Slovenski državni holding Irma Frelih, Kapitalsko družbo pokojninskega in invalidskega zavarovanja pa Gregor Bajraktarević.

Prispevek Ingrid Kašca Bucik:


Zadnji prispevki