Trenutno se predvaja:
14. november 2017 ob 17:53Novice

KB 1909 je v likvidaciji

Finančna družba je še nedavno veljala za najuspešnejše podjetje slovenske manjšine v Italiji. Kljub likvidaciji naj bi nepremičnine in podjetja, ki so ključna za narodno skupnost, ostale v lasti skupine.
V Gorici je skupščina delničarjev finančne družbe KB 1909 izglasovala sklep o likvidaciji. Foto: Primorski dnevnik (Bumbaca)
V Gorici je skupščina delničarjev finančne družbe KB 1909 izglasovala sklep o likvidaciji. Foto: Primorski dnevnik (Bumbaca)

Finančna družba KB 1909, ki je še do nedavnega veljala za najuspešnejšo slovensko družbo v Furlaniji Julijski krajini, je v likvidaciji. Sklep so sinoči na izredni skupščini potrdili delničarji. S prestrukturiranjem 24 milijonov evrov dolgov bodo skušali ohraniti zdravo jedro razpršene mreže podjetij, ki segajo od založništva in nepremičnin do živilskega in elektronskega sektorja.

Dosedanjega predsednika družbe Borisa Perica so imenovali za likvidatorja finančne družbe. O dolgovih je dejal: "En del se bodo poplačali, en del se bodo prestrukturirali na daljše obdobje, predvsem govorimo o hipotekarnih kreditih, ki jih imamo na naših nepremičninah. En del jih bomo skušali skupaj z upniki odpisati. Cilj je, da ta likvidacija poteka paralelno z dogovorom z upniki. V primeru dogovora z upniki je mogoče tudi preklicati likvidacijo."

Odpuščanja bodo minimalna, zagotavlja Peric, saj se podjetjem in nepremičninam, ki so ključna za narodno skupnost, ne nameravajo odpovedati. Z likvidacijo so se izognili stečaju, v treh mesecih pa bodo zaključili načrt prestrukturiranja.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki