Trenutno se predvaja:
11. avgust 2017 ob 09:08Novice

Koprsko sodišče bi lahko dodaten prostor našlo v sosednji stavbi

Ministrstvo za pravosodje je naročilo cenitev stavbe ob sodišču, v kateri je včasih poslovalo podjetje OMV. Nakup stavbe bi rešil prostorske težave sodišča, ki ima zdaj prostore na treh krajih.
Stavbi so zgradili istočasno v enakem slogu, loči ju ozek prehod. Na levi strani fotografije je del, v katerem je bil sedež podjetja OMV, na desni pa sodišče. Foto: Andrej Šavko
Stavbi so zgradili istočasno v enakem slogu, loči ju ozek prehod. Na levi strani fotografije je del, v katerem je bil sedež podjetja OMV, na desni pa sodišče. Foto: Andrej Šavko

Arhivski prostori sodišča so zasedeni do zadnjega kotička, pokrajinski arhiv v Kopru pa gradiv ne bo sprejemal do leta 2025. Pisarne in hodniki so zato natlačeni s sodnimi spisi in dokumenti.

Več prostora pa ne potrebujejo le zaradi arhiva, pravi direktorica okrožnega sodišča Helena Deisinger Tomovski, ampak tudi zato, ker nameravajo zaposliti še nekaj novih sodnikov, zlasti na račun spremenjenega družinskega zakonika. Manjka jim najmanj 4 do 5 pisarn.

Več prostora in drugačna organizacija bo potrebna tudi zaradi trenda združevanja oddelkov okrajnih sodišč. Stavba na Ferrarski, v kateri je dolgo let domoval OMV Slovenija (pred tem Istrabenz in OMV Istrabenz), je last Istrabenza. Ta jo prodaja. V skladu z dogovorom z upniki ne komentira transakcij, ki se še niso realizirale.

Ministrstvo za pravosodje ocenjuje, da je omenjena stavba primerna za reševanje prostorske stiske pravosodnih organov v Kopru, so nam pojasnili, zato so začeli postopek naročila za cenitev nepremičnine in opreme. Pridobili so tudi mnenje Državnega pravobranilstva o tem, kako izpeljati nakup, saj je Istrabenzova nepremičnina obremenjena s hipotekami.

Nataša Ugrin Tomšič.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki