Trenutno se predvaja:
4. oktober 2017 ob 18:36Novice

Med Bertoki in Sv. Antonom bodo postavili več hitrostnih ovir

Na cesti med Bertoki in Sv. Antonom so koprski policisti ugotovili več kršitev dovoljene hitrosti. Na tem odseku je tudi veliko prometnih nesreč.
V Čežarjih so hiše tik ob cesti in vaščani se počutijo ogrožene zaradi prehitre vožnje. Foto: Radio Koper
V Čežarjih so hiše tik ob cesti in vaščani se počutijo ogrožene zaradi prehitre vožnje. Foto: Radio Koper

Na cesti med Bertoki in Sv. Antonom so koprski policisti ugotovili več kršitev dovoljene hitrosti. Na tem odseku je tudi veliko prometnih nesreč. Zadnja hujša nesreča je bila letos v Čežarjih, ko je voznik na prehodu za pešce zbil mamo z otrokom. Krajani so že več let opozarjali na slabo prometno varnost, v prihodnje pa naj bi hitrostno oviro le dobili. Na koprski občini so se odločili, da bodo sredstva za postavitev zagotovili iz proračuna.

Koprski policisti so na pobudo krajanov Pobegov in Čežarjev ukrepali zoper prehitre voznike. Na cesti med Bertoki in Svetim Antonom so konec avgusta in na začetku septembra izvajali meritve hitrosti, pri tem pa prijeli skoraj sto kršiteljev, ki so prekoračili dovoljeno hitrost. Ker se je v teh naseljih zgodilo več prometnih nesreč, na cesti pa je vsakodnevno tudi veliko otrok, bodo z nadzorom hitrosti nadaljevali tudi v prihodnje.

V Krajevni skupnosti Pobegi-Čežarji so že dalj časa opozarjali na slabo prometno varnost in obremenjenost ceste. Po letošnji hujši prometni nesreči je Direkcija za infrastrukturo odgovornosti za namestitev hitrostnih ovir preložila na občino. Na občini pa so pojasnili, da je za prometne naložbe na državni regionalni cesti dolžna poskrbeti država. Pred časom pa so se v občinski upravi odločili, da bodo za gradnjo hitrostne ovire na obstoječem prehodu za pešce poskrbeli s sredstvi iz občinskega proračuna. V zadnjih letih so sicer postavili že tri hitrostne ovire na tej cesti: v Pobegih pred vrtcem ter pri šolah v Pradah in v Sv. Antonu, v prihodnje pa naj bi uredili še dve krožišči.

Prispevek Tjaše Lotrič:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki