Trenutno se predvaja:
3. januar 2018 ob 16:35Novice

Na Goriškem napovedujejo leto izjemnih naložb

Občine bodo prejele več deset milijonov evrov iz državne in evropske blagajne, največ seveda novogoriška.
Pogled na Novo Gorico s Škabrijela. Foto: TIC Nova Gorica Foto: Radio Koper

Letos se bodo v Mestni občini Nova Gorica začeli pomembni investicijski cikli, financirani z evropskimi in državnimi sredstvi. V športnem parku se bo začela gradnja pokritega bazena. Gradbeni stroji bodo zabrneli v Cankarjevem naselju, kjer bo potekala prenova ulic. V tem delu bodo uredili tudi kolesarsko povezavo. Občina naj bi začela tudi z gradnjo prve faze mestne tržnice. Na podeželju bodo najbolj veseli v Lokovcu, kjer bodo prenovili osrednji vaški prostor. To pa je le del številnih naložb, ki jih bodo v občini nadaljevali vse do leta 2020.

V okviru Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO bodo letos začeli izvajati deset milijonska projekta, ki bosta prispevala k dvigu kakovosti življenja na čezmejnem območju. Gre za začetek gradnje naravnega parka Isonzo-Soča in postavitev čezmejne mreže zdravstvenih storitev Salute-Zdravstvo.

Župan Matej Arčon je izpostavil še druge evropske projekte v občini: "Zadovoljen sem s pridobivanjem evropskih sredstev iz mehanizma 'CTN-Trajnostne urbane strategije', gre za 11 milijonov evrov. Zadovoljen sem, da v regijo prihaja 36 milijonov evrov kohezijskih sredstev. Zadovoljen sem, da smo začeli in bomo nadaljevali z energetsko sanacijo objektov za predšolsko in šolsko vzgojo. Zadovoljen sem, da smo pridobili 9 projektov na različnih področjih delovanja občine, kar je izjemen uspeh."

Ne samo novogoriška mestna občina, celotna Goriška bo do leta 2020 v naložbenem zagonu. Trije projekti, ki jih bodo občine uresničile skupaj z državo, so vredni skoraj 37 milijonov evrov. Največ – 31 milijonov - bo namenjenih za prenovo cest v Zgornjem Posočju in na Idrijsko-Cerkljanskem. V Novi Gorici pa bodo na osnovi Dogovora za razvoj Goriške regije uredili še stavbo Skupnostnega centra.

Prispevek Nataše Uršič:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki