Trenutno se predvaja:
13. november 2017 ob 17:23Novice

Negotova usoda Cimosove družbe Kinematika

Uprava podjetja se še ni odzvala na medijske objave o nevarnosti stečaja družbe, na katero je Cimos pred meseci prenesel koprsko tovarno s 185 delavci. Tudi sicer naj bi skupina odpustila več kot sto zaposlenih.
Notranjost tovarne Cimos v Kopru. Foto: Cimos/BoBo
Notranjost tovarne v Kopru. Foto: Cimos/BoBo

Usoda družbe Kinematika, ki jo je Cimos ustanovil konec poletja in v katero je prezaposlil 185 delavcev, je precej negotova. Današnji Dnevnik namreč piše, da bi šla družba lahko celo v stečaj, v kolikor Cimos zanjo ne bi uspel najti kupca. Za nakup naj bi se zanimal finsko-luksemburški sklad, ki je kupil tudi loško Kovinoplastiko.

V Kopru teh informacij ne komentirajo.

Cimos namerava, ne glede na izid posla, tudi sicer odpuščati. O programu razreševanja presežnih delavcev v prihodnjem letu je že obvestil Zavod za zaposlovanje. Ko bodo program potrdili sindikati, bo zavodu v začetku septembra sporočil točno število in strukturo presežnih delavcev.

Do konca leta naj bi, po neuradnih informacijah in po nepotrjenem programu, največ delavcev ostalo brez službe v Senožečah, kar 65. V upravi naj bi odpustili 25, v Kinematiki pa 47 delavcev. Delodajalec in sindikati so se že pred časom dogovorili o 15 odstotkov višjih odpravninah od zakonsko določenih.

Kinematika je eden od treh programov, na katerih sloni Cimosova proizvodnja. Njeni prihodki zadnja leta padajo, kar prodajalcu seveda ne gre na roko.

J. P.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki