Trenutno se predvaja:
14. julij 2017 ob 07:28Novice

Novogoričani iz Aten z dvema žogama v mreži

Na prvi tekmi 2. predkroga Evropske lige je bil grški Panionios boljši od Primorcev, ki pa se pred povratno tekmo ne predajajo.
false
Foto: EPA

Pred 4000 glasnimi navijači, ki so ustvarili pravo nogometno vzdušje, so se Grki veselili vodstva že v 12. minuti, ko je po podaji iz avta in neodločnem posredovanju novogoriške obrambe zadel Nemec turških korenin Samed Yesil. Panionios je pobudo prepustil Novogoričanom, ki pa si resnejših priložnosti niso priigrali. Vratar Gorice Grega Sorčan je nekajkrat odlično posredoval. V zaključku prvega polčasa si je Tine Kavčič prislužil karton rdeče barve, tako da so belo-modri ves drugi polčas odigrali s številčnim mankom. Že v 2. minuti nadaljevanja je za 2:0 znova zadel Yesil. Domači rdeče-modri so imeli pobudo, a je vse njihove napade Gorica odbila in celo zadela. Iz bližine je vratarja Matica Kotnika, ki je debitiral v dresu Panioniosa, premagal Bede Amarachi Osuji, a je sodnik gol razveljavil, ker naj bi bil podajalec Rok Grudina v prepovedanem položaju; kot je pokazal posnetek, neupravičeno.

"Vidi se, da imajo oni tri ali štiri igralce, ki naredijo malo več razlike. Zato po tem porazu ne smemo biti preveč razočarani. Z dvignjeno glavo gremo naprej, v boj," razmišlja trener Gorice Miran Srebrnič.

Gorica je, zanimivo, po 5. novembru 2016 sploh prvič na uradni tekmi izgubila v gosteh. Povratni dvoboj s Panioniosom bo na sporedu v četrtek, 20. julija, ob 20.45, v novogoriškem Športnem Parku.

Tekmo je spremljal Marko Lazar.


Zadnji prispevki