Trenutno se predvaja:
13. marec 2018 ob 09:08Novice

Pred lokalnimi volitvami v občini Kanal ob Soči

Župan Andrej Maffi se bo potegoval za četrti mandat. Politične stranke se še odločajo, koga podpreti. K volitvam se ozirajo tudi nasprotniki sežiganja odpadkov v Anhovem.
Kanal
Kanal Foto: Radio Koper

Predvolilno ozračje je pred letošnjimi lokalnimi volitvami v občini Kanal ob Soči bolj ali manj mirno ter osredotočeno na začetne znotrajstrankarske pogovore o morebitnih kandidatih in povezavah med občinskimi listami. Za zdaj je znano samo to, da se bo za še četrti mandat potegoval zdajšnji župan Andrej Maffi in da o vstopu v lokalno volilno tekmo resno razmišljajo v Eko društvu Anhovo in dolina Soče.

S prepričanjem, da so potrebne spremembe v lokalni politiki do okoljske problematike se znotraj društva Eko Anhovo in dolina Soče pogovarjajo o oblikovanju liste za občinski svet in o županskem kandidatu - bodisi svojem ali o podpori tistemu, ki se bo odločno zavzel za zdravo okolje brez sežiganja odpadkov v Salonitu. Zdajšnji župan Andrej Maffi, ki je bil pred štirimi leti izvoljen na listi SLS, s podporo SDS, NSi in Zveze za Primorsko, poskuša nezaupanje med ljudmi in osrednjo "fabriko" v občini odpraviti oziroma preseči s pomočjo stroke in neodvisnih meritev o obremenjenosti okolja. Poleg tega je v svojem tokratnem mandatu namenil veliko pozornosti reševanju in urejanju oskrbe s pitno vodo. Zaradi inšpekcijskih odločb o neustreznosti vode, odgovarjajo iz opozicijske SD, kjer o protikandidatu še ne želijo govoriti, jih je pa v igri več, med njimi tudi Valter Reščič, ki je na prejšnjih volitvah zbral nekaj manj kot 40-odstotno podporo. V lokalnem SMC preigravajo različne možnosti, v SLS računajo na podobno podporo svojemu županu kot pred štirimi leti, o čemerkoli konkretnem je še prezgodaj govoriti, pa pravijo v lokalnih odborih SDS in NSi. Svoje vrste bodo namreč stranke v občini Kanal ob Soči najprej preštele in strnile na letošnjih državnozborskih volitvah.

Prispevek Valterja Preglja:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki