Trenutno se predvaja:
13. september 2017 ob 13:38Novice

Predlog za disciplinski postopek zoper piransko sodnico

Disciplinski tožilec pri Vrhovnem sodišču bo premislil, ali je sodnica Tina Benčič z domnevno črno gradnjo kršila ugled sodniškega poklica.
false
Na Skladu kmetijskih zemljišč so že pred šestimi leti ugotovili, da kmetijskem zemljišču v Vinjolah stoji stanovanjska hiša brez potrebnih soglasij. A se od takrat še ni zgodilo nič. Foto: Google Street View

Predsednica Okrožnega sodišča v Kopru je podala pobudo za uvedbo disciplinskega postopka zoper sodnico Okrajnega sodišča v Piranu, Tino Benčič. Zakon o sodniški službi namreč kot kršitev sodniške dolžnosti opredeljuje vedenje in ravnanje sodnika, s katerim se krši ugled sodniškega poklica. Ali bo zoper sodnico podal predlog za izrek disciplinske sankcije, bo odločal disciplinski tožilec pri Vrhovnem sodišču. Sodišče je koprsko tožilstvo pozvalo, naj preveri, ali obstaja sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja, saj so se pojavila tudi namigovanja, da se takšna gradnja in ravnanje inšpekcijskih organov dovoljuje, ker gre za sodnico. Sodni svet pa bo o primeru najverjetneje odločal jutri, saj je včeraj prejel sodničina pojasnila. Odločiti mora, ali je kršila kodeks sodniške etike.

Spomnimo: mediji so nedavno razkrili še en primer domnevno nedovoljene gradnje v piranski občini. Na kmetijskem zemljišču, ki ga upravlja Sklad kmetijskih zemljišč, sta lastnika pred desetletjema brez soglasij zgradila stanovanjsko hišo. Sklad je gradbeno inšpekcijo pozval k ukrepanju, a se v šestih letih ni zgodilo nič. Sam pogodbe z zakupnikoma tudi ni prekinil. Kršitelja, ki so jima zavrnili podelitev stavbne pravice za hišo,medtem redno plačujeta zakupnino. Hiša v Vinjolah je v lasti sodnice piranskega sodišča Tine Benčič in njenega soproga.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki