Trenutno se predvaja:
13. november 2017 ob 13:58Novice

Prvi sneg je spet ohromil promet

Primorska avtocesta je bila zaradi zdrsov tovornjakov zaprta od 7.00 do 11.40. Do zastojev je prihajalo tudi na vzporedni cesti.
Pri Razdrtem so vzdrževalci cest razreševali zastoj, ki je nastal zaradi zdrsa vozila pri prehitevanju. Nekateri vozniki so medtem postavljali verige na kolesa. Foto: BoBo
Pri Razdrtem so vzdrževalci cest razreševali zastoj, ki je nastal zaradi zdrsa vozila pri prehitevanju. Nekateri vozniki so medtem postavljali verige na kolesa. Foto: BoBo
false

Foto: BoBo

false

V Strunjanu so letos že nekajkrat prečrpavali vodo iz poplavljenih stanovanj. Foto: Lea Širok

Prometni zamašek med Primorsko in notranjostjo

Burja in sneg povzročata velike težave v prometu. Primorska avtocesta je bila zaradi zdrsov tovornjakov med priključkoma Razdrto in Senožeče zaprta od 7.00 do 11.40. Komandir koprske prometne policije Mitja Palčič nam je povedal: "Že celo dopoldne se ukvarjamo z Ravbarkomando, kjer je prišlo do zdrsa tovornega vozila in se je v bistvu promet ustavil. Zdaj smo ta zastoj rešili. Druga težava pa je Goli Vrh, kjer je zaradi močnega sneženja in burje močno oteženo reševanje tovornih vozil, ki so ostala v zdrsu." Poleg tega je svetoval: "Tovorna vozila naj se izločijo na parkirišča, osebna vozila pa naj počakajo, da se promet čim prej odvije. Seveda pa naj, če imajo verige, dajo verige na kolesa in bodo brez problemov šli naprej."

Nastal je dolg zastoj. Nič bolje ni bilo na vzporedni regionalni cesti. Vodja zimske službe pri Cestnem podjetju Koper Karlo Šturm je pojasnil: "Tudi na regionalni cesti, vzporedni z avtocesto, je prišlo do zdrsa tovornjakov. Enaka zadeva: zaradi neupoštevanja prometnih pravil, smeri vožnje. Zaradi prehitevanja je prišlo do zdrsa. Vozilo je ostalo na nasprotni strani in zaprlo celoten promet. Pri Laženskem Ključu sta bila dva, pod kamnolomom Razdrto enako. Zadevo smo zdaj v glavnem rešili. Promet na relaciji Senožeče – Razdrto poteka normalno."

Šturm pravi, da je treba vsakemu vozniku sporočiti samo eno: "Razmere so zimske. Treba je imeti zimsko opremo, v katero spadajo tudi verige, in se lahko pride vsepovsod. Če pa tega nimaš, bodi doma ali počakaj eno uro. Ko pridejo cestarji mimo, boš lahko šel tudi ti za njimi."


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki