Trenutno se predvaja:
13. marec 2018 ob 19:24Novice

Direktor DRSI priznava napako, odgovornosti ne prevzema

Na Direkciji za infrastrukturo so priznali, da so na razpisu izbrali napačno - dražjo maketo drugega tira. Razlog naj bi bil napačen vnos podatkov v tabelo. Direktor direkcije Damir Topolko zaradi tega ne namerava odstopiti.
Del makete 2. tira, ki jo je Direkcija za ceste plačala 133.000 evrov. Foto: BoBo

Na direkciji priznavajo napako: multimedijske makete ne bi smelo izdelovati podjetje Art Rebel, ampak RPS, ki bi jo izdelalo za 73.000 evrov nižjo ponudbo. Direktor Damir Topolko je pojasnil, da je napaka nastala pri vnosu vrednoti v Excelovo tabelo in dodal: "V tem delu so očitno odpovedale kontrole."

Zdaj bodo preverjali odgovornost članov tričlanske razpisne komisije. Topolko, ki je podpisan pod sklep, ki že na prvi pogled pokaže na napako, ne prevzema odgovornosti in ne namerava odstopiti. Ali bo Direkcija znesek vseeno plačala? Topolko ni jasno odgovoril, pogodba je od septembra pravnomočna: "Pogodba je bila sklenjena in tudi realizirana. Ni še bila plačana."

Maketo bodo poskusili izvzeti iz evropskega sofinanciranja, tako da napaka ne bi vplivala na nadaljnje črpanje evropskih sredstev. V neizbranem podjetju pa nam tudi danes niso odgovorili, ali napake niti oni niso opazili.

Direkcija pa že dve leti izbira izvajalca arheoloških raziskav na trasi drugega tira. Pred dnevi je objavila nov razpis.

Tjaša Škamperle.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki