Trenutno se predvaja:
6. avgust 2018 ob 15:02Zgodbe

Domen Makuc: "Še dolgo bom nosil torbe"

Letošnje koledarsko leto je za Domna Makuca izjemno, 18-letni Rodičan se je povsem uveljavil v članski konkurenci, z reprezentanco do 20. leta starosti pa je postal evropski prvak.
Domen Makuc v akciji.

Domen Makuc v akciji. Foto: Osebni arhiv

Družina Makuc

Igro in uspeh Domna Makuca je od blizu spremljalo veliko sorodnikov, na čelu z očetom Simonom, nekdanjim rokometašem Foto: Osebni arhiv

V celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog so slovenski rokometaši poskrbeli za nov presežek, selektor Saša Prapotnik je reprezentanco do 20. leta starosti popeljal na evropski vrh. Primorske barve sta zastopala Koprčan Vanja Kralj, ki je opravljal vlogo selektorjevega pomočnika, in Rodičan Domen Makuc.

"Iz dneva v dan je občutek boljši, vendar se še ne zavedam, kakšen velik zgodovinski uspeh smo dosegli s to ekipo in upam, da bo v nadaljnje tudi tako," je povedal Domen, ki je na prvenstvu poskrbel za nekaj zelo atraktivnih potez. V spominu bosta ostala predvsem pirueta in cepelin.

"Pripravljeni smo bili tudi na največje podvige, sanjali smo o zlati medalji. Na velikih prvenstvih vsaka reprezentanca da vse od sebe, vsi poskusijo iti do konca in letos je nam uspelo. Verjeli smo v polfinale in ko smo se tja uvrstili, smo vedeli, da lahko dosežemo še več. Cela Slovenija nas je podpirala in s takimi navijači je težko izgubiti pomembne tekme." V polfinalu so bili Slovenci prepričljivo boljši od Portugalske, ob izjemnem vzdušju je nato v finalu padla še favorizirana Francija.

Ekipa je imela točno določeno hierarhijo, vodstvo je točno določilo naloge vseh posameznikov. "Letos smo se zelo dobro vključili drug z drugim. Bili smo prava, homogena ekipa in vsak je prispeval delež k temu rezultatu. Vsak je odigral vsaj eno dobro tekmo, tako se gradi ekipa in tudi dober rezultat," je povedal Makuc, ki je bil presenečen nad tolikšno podporo v Zlatorogu. "Mislili smo, da je bila napaka, da smo se selili v dvorano Zlatorog, ker ne bo tako polna kot prejšnja, vendar smo se motili. Navijači so nas presenetili in napolnili tudi glavno dvorano. Kapo dol."

Domnova minutaža ni bila zelo velika, strokovno vodstvo je modro razporejalo moči, ne nazadnje Makuca zaradi mladosti čaka še nekaj prvenstev v mlajših kategorijah. "Kot najmlajši član sem seveda imel malo več zadolžitev, imel sem veliko čast, da nosim drese, žoge, smolo in žal bo še nekaj časa tako," je povedal Domen, ki ob športni poti zelo dobro opravlja šolske obveznosti. Letos je v Celju uspešno zaključil tretji letnik celjske gimnazije, v prihajajočem šolskem letu ga čaka matura. "Sezona in šolsko leto bosta naporna, vendar mi pravijo, da matura ni nič posebnega. Vsekakor želim po letošnji sezoni uspešno obkljukati srednjo šolo, za naprej pa bomo še videli."

Domna so tudi na prvenstvu v Celju spremljali družinski člani, ki mu vseskozi dajejo največjo podporo, zelo pa je zadovoljen tudi z navijanjem organiziranih navijačev. Zdaj so že na vrsti naporni klubski treningi, Celje ima na vseh frontah zelo visoke načrte. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na povezavi.

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki