Trenutno se predvaja:
6. avgust 2018 ob 17:30Novice

Med zasledovanjem pobeglega voznika v koprskem zaledju ranjena dva policista

Koprski kriminalisti in policisti so seznanili novinarje z ugotovitvami glede sobotnega umora v Krkavčah in o davišnjem divjanju še neznanega voznika po koprskem zaledju.
Inseguimento
Foto: PU Koper

Policijska patrulja je okoli treh zjutraj na cesti Dragonja - Župančiči ustavila osebni avtomobil poljskih registrskih tablic. Med pregledovanjem dokumentov je, kot je povedal vodja koprskih uniformiranih policistov Damjan Sever, voznik "sunkovito pobegnil s kraja in z veliko hitrostjo zapeljal v smeri proti Župančičem."

Zatem so se v zasledovanje vključile še preostale policijske patrulje. Ena od teh ga je v Vanganelu poskušala zaustaviti. Pobegli voznik je nato z veliko hitrostjo zapeljal proti Kopru, policista pa sta bila pri zasledovanju vpletena v prometno nesrečo, v kateri sta bila tudi huje poškodovana.

Tretja policijska zapora je bila uspešna, vendar je voznik zapustil vozilo in pobegnil v Šalaro. Sever je še povedal: "Kmalu so ugotovili, da je storilec naletel na ustavljeno vozilo, ki je bilo prižgano, saj je lastnik za nekaj trenutkov odšel v hišo." Pobeglega voznika še iščejo, obvestili pa so tudi policijo v sosednji Italiji in na Hrvaškem.

Na tiskovni konferenci so uradno spregovorili tudi o sobotnem umoru in poskusu umora v Krkavčah. Ena oseba je umrla, druga pa je še v kritičnem stanju. Storilca so prijeli na kraju umora, kot kaže pa je bil motiv tega dejanja nerešena premoženjska vprašanja. Policisti so še povedali, da so v zadnjih letih na tem naslovu opravili več posegov.

Lado Bandelj


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki